Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Eksjö Gymnasium
Programinformation
Eksjö
Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet på Eksjö Gymnasium

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning mot Samhällsvetneskap på Eksjö Gymnasium

Hur ser vår värld och vårt samhälle ut? Hur har det blivit så? Hur kan det bli i framtiden? Hur fungerar vi människor egentligen? Varför gör vi som vi gör?

Samhällsvetenskapsprogrammet är en högskoleförberedande utbildning som ger dig djupare förståelse för världen, samhället och människan, med särskilt fokus på freds- och konfliktfrågor. Vi arbetar ofta med teman eftersom det behövs kunskaper från många olika ämnen för att förstå helheten.

Lär dig genom olika sätt och metoder

Undervisningen är varierad. Vi diskuterar, läser, skriver, gör egna undersökningar, gör studiebesök, jobbar enskilt och i grupp, och har kontakter med myndigheter, högskola och näringsliv.

På Samhällsvetenskapsprogrammet får du goda möjligheter att öva upp din kommunikationsförmåga för att både muntligt och skriftligt kunna uttrycka dina tankar och åsikter. Det ger dig förmågan och modet att engagera dig i det som pågår runt dig, så att du kan bli en aktiv deltagare med inflytande över samhället och ditt eget liv.

En bred utbildning som öppnar upp för många yrken

Med Samhällsvetenskapsprogrammet i bagaget kan du välja mellan många olika yrken i framtiden. Vad sägs om till exempel advokat, lärare, psykolog, polis, journalist, socionom, kriminolog, samhällsplanerare, expertrådgivare till politiker eller en tjänst inom EU eller FN?

Det här programmet passar dig som:

  • Vill bli väl förberedd för vidare studier efter gymnasiet
  • Vill förstå samhället och världen
  • Vill förstå hur människan fungerar
  • Vill lära dig mer om internationella relationer, politik, historia, religion, psykologi och kommunikation

Dansprofil

För dig som älskar rörelse är dans en självklarhet. Vill du stå på scen och utveckla ditt eget personliga sätt att dansa? Med dansprofil i kombination med dina studier får du möjlighet att både plugga och dansa på skoltid. Under studietiden får du lära dig olika danstekniker såsom street dance, modern och nutida dans.

Musikgymnasiet

Du som är i valet och kvalet om du ska välja ett estetiskt program med inriktning musik eller läsa ett annat program. Du kan sluta fundera nu! För på Eksjö Gymnasium kan du kombinera ditt musikintresse med studier på vilket program som helst. På så vis får du en bredd i utbildningen och får lära dig olika musikstilar. Du har också möjlighet att vara med i olika ensembler och utveckla sång- och instrumentteknik.

Vill du stå på scen? Eller är du rädd för det? Nu har du din chans att testa!

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Samhällsvetenskapsprogrammet (SP), inriktning Samhällsvetenskap är i första hand ett studieförberedande program. Efter avslutad utbildning har du behörighet till de flesta samhällsvetenskapliga grundutbildningar vid universitet eller högskola. Vet du redan nu att du efter gymnasiet vill in på en utbildning som kräver en viss behörighet, har du hos oss möjlighet att läsa de kurser som du behöver.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Eksjö Gymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet i Eksjö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 575 80 Eksjö
Telefon: 0381-363 30
E-post: carina.eklund@eksjo.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program.

Idrottsgymnasiet i Eksjö

Idrottsgymnasiet i Eksjö
Kombinera dina studier med idrott!

Studier och idrott samtidigt? Kan det verkligen fungera? Självklart, säger vi på Eksjö Gymnasium. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa ungdomar att kombinera goda studieresultat med idrottsliga framgångar. Vi stöttar elitsatsande killar och tjejer som är utövare på toppnivå och skräddarsyr utbildningen så att den ska passa idrottsutövandet.

På Eksjö Gymnasium finns idag orienterare från hela Sverige. Nu startar vi ett cykelgymnasium som ska bli Sveriges bästa.

För att få välja idrottsprofil som tillval måste du vara aktiv i någon av de föreningar som vi samarbetar med. Du måste anses som framstående inom din sport, ha goda förutsättningar att utvecklas, visa stort intresse och självklart vara beredd att göra en långsiktig satsning över två år. Din förening ska intyga att du uppfyller dessa krav när du ansöker om en plats hos oss.

Så vill du satsa på både idrott och studier? Då har du kommit rätt!

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium – här står du som elev i centrum

Eksjö Gymnasium har målet att vara det självklara valet på Höglandet och skolan jobbar därför efter mottot att du som individ är unik och ska få möjlighet att utvecklas. Skolan präglas av goda resultat, närhet till näringslivet och duktiga lärare....


Läs mer om Eksjö Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium

Läroverksgatan 8
57580 Eksjö

 Visa telefonnummer
www.eksjogymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner.

Tomten
(3)
Stor variation mellan lärarna kvalitetsmässigt. Vissa är jättebra, medan andra är mindre kompetenta...Helhetsmässigt tycker jag att det är en bra skola med fina miljöer och jag ångrar ändå inte att jag gick här.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Eksjö Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Eksjö gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 1 recensioner.