Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Eksjö Gymnasium
Programinformation
Eksjö
Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskap på Eksjö Gymnasium

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning mot Naturvetenskap med möjlighet till Medicinsk profil

Naturvetenskapsprogrammet är en högskoleförberedande utbildning där vi lägger mycket kraft på att se sammanhangen i naturen och vår omvärld. Du måste också kunna kommunicera på både svenska och andra språk, därför lägger vi även en hel del krut på samhällsvetenskapliga ämnen och språk. Här ägnar vi oss åt att besvara ”varför”-frågor och att lösa problem. Målet är att du ska skapa dig en helhetssyn och kunna använda dina kunskaper för att lättare ta ställning i frågor som rör både samhälle och enskilda människor. Ofta tar vi matematik till hjälp för att förklara, förstå och visa på problem.

Mer än bara Naturvetenskap

För att kunna påverka samhällets utveckling måste en naturvetare även förstå hur samhället är uppbyggt och fungerar. Men du måste också kunna kommunicera på både svenska och andra språk. Därför lägger vi också en hel del krut på samhällsvetenskapliga ämnen och språk.

Utbildning som ger dig många möjligheter

Med Naturvetenskapsprogrammet i bagaget står de flesta dörrar till framtiden öppna för dig. Genom att kombinera ”rätt” kurser under din tid hos oss blir du behörig till de flesta högskoleutbildningarna. Du kanske vill satsa på ett vårdyrke, utveckla nya läkemedel genom att studera biomedicin eller kanske som ingenjör utveckla modern teknik för att minska miljöförstöringen?

Medicinsk profil

Vi erbjuder även en ”Medicinsk profil” på Naturvetenskapsprogrammet. Utvecklingen inom medicin går snabbt och många framtidsyrken finns inom branschen. Dessutom är chanserna till anställning goda. På skolan finns spetskunskap inom området som i kombination med gästföreläsningar och studiebesök kommer att ge dig goda förutsättningar att fortsätta utbilda dig inom området.

Det här programmet passar dig som:

  • Vill ha en bra grund för högskolestudier
  • Gillar att lösa stora och små problem
  • Ofta frågar "varför"?
  • Söker efter svar på frågor ingen ställt
  • Ser världen i modeller och mönster

Dansprofil

För dig som älskar rörelse är dans en självklarhet. Vill du stå på scen och utveckla ditt eget personliga sätt att dansa? Med dansprofil i kombination med dina studier får du möjlighet att både plugga och dansa på skoltid. Under studietiden får du lära dig olika danstekniker såsom street dance, modern och nutida dans.

Musikgymnasiet

Du som är i valet och kvalet om du ska välja ett estetiskt program med inriktning musik eller läsa ett annat program. Du kan sluta fundera nu! För på Eksjö Gymnasium kan du kombinera ditt musikintresse med studier på vilket program som helst. På så vis får du en bredd i utbildningen och får lära dig olika musikstilar. Du har också möjlighet att vara med i olika ensembler och utveckla sång- och instrumentteknik.

Vill du stå på scen? Eller är du rädd för det? Nu har du din chans att testa!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Efter studenten på Naturvetenskapsprogrammet (NV), inriktning Naturvetenskap är du, i stort sett, behörig att söka vilken fortsatt yrkesutbildning du vill, naturvetenskaplig, datavetenskaplig, teknisk, humanistisk, samhällsvetenskaplig, juridisk, språklig, medicinsk, pedagogisk etc.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Eksjö Gymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet i Eksjö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 575 80 Eksjö
Telefon: 0381-363 30
E-post: carina.eklund@eksjo.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram. 

Idrottsgymnasiet i Eksjö

Idrottsgymnasiet i Eksjö
Kombinera dina studier med idrott!

Studier och idrott samtidigt? Kan det verkligen fungera? Självklart, säger vi på Eksjö Gymnasium. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa ungdomar att kombinera goda studieresultat med idrottsliga framgångar. Vi stöttar elitsatsande killar och tjejer som är utövare på toppnivå och skräddarsyr utbildningen så att den ska passa idrottsutövandet.

På Eksjö Gymnasium finns idag orienterare från hela Sverige. Nu startar vi ett cykelgymnasium som ska bli Sveriges bästa.

För att få välja idrottsprofil som tillval måste du vara aktiv i någon av de föreningar som vi samarbetar med. Du måste anses som framstående inom din sport, ha goda förutsättningar att utvecklas, visa stort intresse och självklart vara beredd att göra en långsiktig satsning över två år. Din förening ska intyga att du uppfyller dessa krav när du ansöker om en plats hos oss.

Så vill du satsa på både idrott och studier? Då har du kommit rätt!

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium – här står du som elev i centrum

Eksjö Gymnasium har målet att vara det självklara valet på Höglandet och skolan jobbar därför efter mottot att du som individ är unik och ska få möjlighet att utvecklas. Skolan präglas av goda resultat, närhet till näringslivet och duktiga lärare....


Läs mer om Eksjö Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium

Läroverksgatan 8
57580 Eksjö

 Visa telefonnummer
www.eksjogymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Eksjö Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Eksjö gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.