Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Eksjö Gymnasium
Programinformation
Eksjö
Industritekniska programmet

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Industritekniska programmet på Eksjö Gymnasium

Industritekniska programmet med inriktning mot Svetsteknik på Eksjö Gymnasium

Industritekniska programmet med inriktning svets är ett yrkesprogram där du får lära dig att professionellt använda olika typer av svetsmetoder. I slutet av utbildningen har du möjlighet att göra en prövning för att bli internationell svetsare. Det innebär en kvalitetssäkring enligt riktlinjer som godkänts av mer än 30 länder och som internationell svetsare har du hela världen som arbetsplats. Efterfrågan på yrkesskickliga svetsare är stor, både i Sverige och utomlands.

Lär dig lösa problem

Under din utbildningstid  tränar du dig på att planera och genomföra lösningar av praktiska problem. Du arbetar både självständigt och i grupp. Inom det individuella valet kan du välja att förbereda dig för vidare studier eller fördjupa dig inom din inriktning.

Inriktning mot Svetsteknik

Industritekniska utbildningen genomförs av Veldi. I karaktärsämnena arbetar du med många praktiska moment men de teoretiska inslagen är också viktiga. Du studerar gymnasiegemensamma ämnen i nära anknytning till karaktärsämnena. Under en vanlig studievecka läser du karaktärsämnen under två dagar och övriga tre dagar ägnas åt gymnasiegemensamma ämnen.

Industritekniska programmet erbjuder praktik om minst 15 veckor på olika arbetsplatser, där du får möjlighet att prova och utveckla ditt kunnande.

Det här programmet passar dig som:

  • Vill ha en utbildning som leder till jobb
  • Är intresserad av teknik
  • Tycker om att arbeta med händerna
  • Är sugen på att jobba utomlands

Dansprofil

För dig som älskar rörelse är dans en självklarhet. Vill du stå på scen och utveckla ditt eget personliga sätt att dansa? Med dansprofil i kombination med dina studier får du möjlighet att både plugga och dansa på skoltid. Under studietiden får du lära dig olika danstekniker såsom street dance, modern och nutida dans.

Musikgymnasiet

Du som är i valet och kvalet om du ska välja ett estetiskt program med inriktning musik eller läsa ett annat program. Du kan sluta fundera nu! För på Eksjö Gymnasium kan du kombinera ditt musikintresse med studier på vilket program som helst. På så vis får du en bredd i utbildningen och får lära dig olika musikstilar. Du har också möjlighet att vara med i olika ensembler och utveckla sång- och instrumentteknik.

Vill du stå på scen? Eller är du rädd för det? Nu har du din chans att testa!

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Internationell svetsare

Utbildningen till internationell svetsare innebär en kvalitetssäkring enligt riktlinjer som godkänts av mer än 30 länder och som licenssvetsare har du hela världen som arbetsplats. itt slutbetyg redovisar alla genomförda kurser och du får även ett IIW/EWFdiplom som internationell svetsare för den svetsarprövning du har godkänts i. Utbildningen sker i Monticos moderna och fräscha lokaler i Eksjö, utrustade med den senaste tekniska utrustningen. I utbildningen används IIW/EWF:s utbildningssystem, ett system som gör din utbildning gångbar i hela världen.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Som boende i samma kommun som Eksjö Gymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet i Eksjö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 575 80 Eksjö
Telefon: 0381-363 30
E-post: carina.eklund@eksjo.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande gymnasieprogram.

Idrottsgymnasiet i Eksjö

Idrottsgymnasiet i Eksjö

Kombinera dina studier med idrott!

Studier och idrott samtidigt? Kan det verkligen fungera? Självklart, säger vi på Eksjö Gymnasium. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa ungdomar att kombinera goda studieresultat med idrottsliga framgångar. Vi stöttar elitsatsande killar och tjejer som är utövare på toppnivå och skräddarsyr utbildningen så att den ska passa idrottsutövandet.

På Eksjö Gymnasium finns idag orienterare från hela Sverige. Nu startar vi ett cykelgymnasium som ska bli Sveriges bästa.

För att få välja idrottsprofil som tillval måste du vara aktiv i någon av de föreningar som vi samarbetar med. Du måste anses som framstående inom din sport, ha goda förutsättningar att utvecklas, visa stort intresse och självklart vara beredd att göra en långsiktig satsning över två år. Din förening ska intyga att du uppfyller dessa krav när du ansöker om en plats hos oss.

Så vill du satsa på både idrott och studier? Då har du kommit rätt!

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium – här står du som elev i centrum

Eksjö Gymnasium har målet att vara det självklara valet på Höglandet och skolan jobbar därför efter mottot att du som individ är unik och ska få möjlighet att utvecklas. Skolan präglas av goda resultat, närhet till näringslivet och duktiga lärare....


Läs mer om Eksjö Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium

Läroverksgatan 8
57580 Eksjö

 Visa telefonnummer
www.eksjogymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Svetsteknik från Eksjö Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Eksjö gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.