RIG / NIU

Idrottsutbildning (RIG, LIU)

Eksjö Gymnasium, i Eksjö

Idrottsutbildning (RIG, LIU)

Orienteringsgymnasiet i Eksjö är ett av landets två riksidrottsgymnasier för orientering. Till ett riksidrottsgymnasium kan man söka från hela landet, det är riksrekryterande. Orienteringsgymnasiet är till för de ungdomar som vill satsa på en elitkarriär inom sin idrott. Här kan de förena träning och tävling med studier i gymnasieskolan.

Orienteringsgymnasiet vid Eksjö Gymnasium är inte en egen skola. Eleverna läser i olika klasser vid Eksjö Gymnasium beroende på vilket program de valt och har sedan orienteringsundervisningen och träningen gemensamt. Träning och teoristudier inryms i ämnet Idrottsspecialisering, som eleverna vid Orienteringsgymnasiet "läser" och får betyg i. Skolan lägger scheman som ger utrymme för orienteringselevernas träning och totalt utnyttjas ca fem veckotimmar för träning på dagtid.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (RIG, LIU)

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Eksjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 575 80 Eksjö
Telefon: 0381-363 30
Mejladress: sofia.fransson@eksjo.se
Eksjö Gymnasium
Läroverksgatan 8
57580 Eksjö

Eksjö Gymnasium – här står du som elev i centrum

Eksjö Gymnasium har målet att vara det självklara valet på Höglandet och skolan jobbar därför efter mottot att du som individ är unik och ska få möjlighet att utvecklas. Skolan präglas av goda resultat, närhet till näringslivet och duktiga lärare....

Läs mer om Eksjö Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad