Visa gymnasium.se som: Mobil

Idrottsutbildning (RIG, LIU), Orientering

Eksjö Gymnasium
Programinformation
Eksjö
RIG / NIU

Idrottsutbildning (RIG, LIU), Orientering

Orienteringsgymnasiet i Eksjö

Välkommen till Orienteringsgymnasiet i Eksjö

Orienteringsgymnasiet i Eksjö är ett av landets två riksidrottsgymnasier för orientering. Till ett riksidrottsgymnasium kan man söka från hela landet, det är riksrekryterande. Orienteringsgymnasiet är till för de ungdomar som vill satsa på en elitkarriär inom sin idrott. Här kan de förena träning och tävling med studier i gymnasieskolan. Orienteringsgymnasiet vid Eksjö Gymnasium är inte en egen skola. Eleverna läser i olika klasser vid Eksjö Gymnasium beroende på vilket program de valt och har sedan orienteringsundervisningen och träningen gemensamt. Träning och teoristudier inryms i ämnet Idrottsspecialisering, som eleverna vid Orienteringsgymnasiet "läser" och får betyg i. Skolan lägger scheman som ger utrymme för orienteringselevernas träning och totalt utnyttjas ca fem veckotimmar för träning på dagtid.

Boende

Eksjö gymnasiums elevhem ligger 50 meter från skolan. Elevhemmet är känt för sin goda omvårdnad. Det finns plats för 42 stycken boende och det finns både enkel och dubbelrum. På elevhemmet finns tvätt och torkmöjligheter. Personal finns på elevhemmet samtliga nätter söndag-torsdag.Det finns möjlighet att bo kvar även på helgerna.

Mat

Skollunch serveras på skolan utan kostnad om inte elevens hemkommun tar betalt för skollunch. Frukost och kvällsfika serveras på elevhemmet och middagen äts på skolan, detta ingår i hyran.

Träningsmöjligheter

Terrängen på Småländska höglandet erbjuder variation och möjligheter till mycket utvecklande teknikträning. Inom en radie av 4 mil kan man hitta de flesta terrängtyper. Många kartor i skala 1:10000 och 1:15000 finns och nya kartor produceras ständigt i de närliggande kommunerna. Träningen i Eksjö baseras på variation och helhet för att ge en positiv utvecklingsmöjlighet för varje enskild elev. Elljusspår, idrottshall, ishall, simhall gym och god terräng inpå skolans knutar ger rika möjligheter till variationsrik teknik-, konditions- och smidighetsträning. Varje läsår planeras ett 4-5 dagars vinterläger, ett 4-7 dagars teknikläger och ett fredag-söndags teknikläger.

Orienteringsgymnasiet passar dig som:

  • vill kombinera studier och orientering.
  • vill ha ett helhetstänk kring träning, tränare, mat, boende, skola och kommun.
  • vill satsa på en elitkarriär.
  • vill umgås med likasinnade.
Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (RIG, LIU), Orientering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (RIG, LIU), Orientering

Du söker programmet via Antagningskansliet i Eksjö. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: 575 80 Eksjö
Telefon: 0381-363 30
E-post: carina.eklund@eksjo.se

Gymnasieexamen

Examen utifrån valt program.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (RIG, LIU), Orientering så kommer skolan att kontakta dig.

Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium – här står du som elev i centrum

Eksjö Gymnasium har målet att vara det självklara valet på Höglandet och skolan jobbar därför efter mottot att du som individ är unik och ska få möjlighet att utvecklas. Skolan präglas av goda resultat, närhet till näringslivet och duktiga lärare....


Läs mer om Eksjö Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium

Läroverksgatan 8
57580 Eksjö

 Visa telefonnummer
www.eksjogymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Idrottsutbildning (RIG, LIU), Orientering från Eksjö Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Eksjö gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: