Visa gymnasium.se som: Mobil

Humanistiska programmet, Språk

Eksjö Gymnasium
Programinformation
Eksjö
Humanistiska programmet

Humanistiska programmet, Språk

Humanistiska programmet på Eksjö Gymnasium

Humanistiska programmet med inriktning mot Språk på Eksjö Gymnasium

Humanistiska programmet är ett högskoleförberedande program där du får utveckla dina kunskaper i språk, litteratur, historia, kulturhistoria och filosofi. Språk och text har en speciell plats hos oss och vi ger dig verktyg för att utveckla din språkliga säkerhet och kluriga kreativitet. Du får också lära dig att analysera och tolka olika typer av texter.

Inriktning mot Språk

Det är svårt att sätta ord på hur viktigt språket är. I en allt mer globaliserad värld är det en styrka att kunna flera språk än svenska och engelska. Det öppnar också möjligheter för att jobba i olika länder med många olika områden och ger bra förutsättningar för internationella studier och yrken som t.ex. forskare, politiker, diplomater, lärare, reseledare, tolk, journalist och många fler. Alltså yrken där du möter människor.

Studier som förbereder dig högskola och universitet

Mycket av undervisningen på programmet går ut på att förbereda dig för högskolestudier och ge dig de verktyg som behövs för fortsatt utbildning. Vi har en varierad undervisning, med exempelvis myndighetskontakter, möten med universitet och näringsliv, internationella kontakter, samt studieresor till andra länder.

Den språkliga inriktningen är högskoleförberedande och passar dig som är intresserad av språk och internationella kontakter. Om intresse finns kan vi även starta inriktningen mot kultur som passar dig som vill satsa på ett arbete som bland annat filmvetare eller musikjournalist.

Det här programmet passar dig som:

  • Vill fortsätta plugga efter gymnasiet
  • Är intresserad av andra länder
  • Vill arbeta utomlands
  • Är intresserad av språk

Dansprofil

För dig som älskar rörelse är dans en självklarhet. Vill du stå på scen och utveckla ditt eget personliga sätt att dansa? Med dansprofil i kombination med dina studier får du möjlighet att både plugga och dansa på skoltid. Under studietiden får du lära dig olika danstekniker såsom street dance, modern och nutida dans.

Musikgymnasiet

Du som är i valet och kvalet om du ska välja ett estetiskt program med inriktning musik eller läsa ett annat program. Du kan sluta fundera nu! För på Eksjö Gymnasium kan du kombinera ditt musikintresse med studier på vilket program som helst. På så vis får du en bredd i utbildningen och får lära dig olika musikstilar. Du har också möjlighet att vara med i olika ensembler och utveckla sång- och instrumentteknik.

Vill du stå på scen? Eller är du rädd för det? Nu har du din chans att testa!

Är du intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Humanistiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Humanistiska programmet, Språk

Som boende i samma kommun som Eksjö Gymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet i Eksjö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 575 80 Eksjö
Telefon: 0381-363 30
E-post: carina.eklund@eksjo.se

Gymnasieexamen

Humanistiska programmet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Idrottsprogrammet i Eksjö

Idrottsgymnasiet i Eksjö

Kombinera dina studier med idrott!

Studier och idrott samtidigt? Kan det verkligen fungera? Självklart, säger vi på Eksjö Gymnasium. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa ungdomar att kombinera goda studieresultat med idrottsliga framgångar. Vi stöttar elitsatsande killar och tjejer som är utövare på toppnivå och skräddarsyr utbildningen så att den ska passa idrottsutövandet.

På Eksjö Gymnasium finns idag orienterare från hela Sverige. Nu startar vi ett cykelgymnasium som ska bli Sveriges bästa.

För att få välja idrottsprofil som tillval måste du vara aktiv i någon av de föreningar som vi samarbetar med. Du måste anses som framstående inom din sport, ha goda förutsättningar att utvecklas, visa stort intresse och självklart vara beredd att göra en långsiktig satsning över två år. Din förening ska intyga att du uppfyller dessa krav när du ansöker om en plats hos oss.

Så vill du satsa på både idrott och studier? Då har du kommit rätt!

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk så kommer skolan att kontakta dig.

Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium – här står du som elev i centrum

Eksjö Gymnasium har målet att vara det självklara valet på Höglandet och skolan jobbar därför efter mottot att du som individ är unik och ska få möjlighet att utvecklas. Skolan präglas av goda resultat, närhet till näringslivet och duktiga lärare....


Läs mer om Eksjö Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium

Läroverksgatan 8
57580 Eksjö

 Visa telefonnummer
www.eksjogymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Humanistiska programmet, Språk, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Eksjö gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.