Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Eksjö Gymnasium
Programinformation
Eksjö

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Plugga på Estetiska programmet med inriktning mot Bild och form med profil Animation

OBS! Startar ej hösten 2019! Startar åter hösten 2020!

Estetiska programmet med inriktning mot Bild och form och profil mot Animation

Vill du teckna en bild av en ljus framtid? På Estetiska programmet Animation får dina kunskaper fasta konturer och framtiden blir färgglad. Vi kan erbjuda ett spännande manus med mängder av karaktärer och ett garanterat lyckligt slut. Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program som både ger dig kunskaper i animation och förbereder dig för vidare studier – oavsett om du vill fortsätta på en konstnärlig utbildning eller andra högskoleutbildningar. Ungefär hälften av din tid hos oss lägger du på att läsa teoretiska ämnen som svenska, engelska och samhällskunskap. Resten av tiden ägnar vi åt hantverket; att animera!

Profil mot animation

Animerade bilder finns överallt, runt omkring oss, hela tiden. Du möter dem i tv, film, spel, information, journalistik, konst och mycket mer. På programmet lär du dig grunderna i den klassiska animationen; det vill säga att med papper, penna, kamera och dator skapa rörliga bilder. Vi lär dig planera, genomföra och publicera animationer med modern teknik. Andra viktiga inslag är att öka dina färdigheter när det gäller berättande och gestaltning – och självklart att utveckla karaktärer.

Få inspiration från erfarna gästföreläsare

Under programmets gång kommer du att möta både yrkesverksamma animatörer och filmkonstnärer som fungerar som gästlärare. Allt för att inspirera dig till nya mästerverk och framtida succéer.

Det här programmet passar dig som:

 • Vill skapa rörliga bilder för tv, film, dataspel, konst och mycket mer
 • Vill ha en bred utbildning med många valmöjligheter
 • Är kreativ
 • Vill skapa upplevelser åt andra

Dansprofil

För dig som älskar rörelse är dans en självklarhet. Vill du stå på scen och utveckla ditt eget personliga sätt att dansa? Med dansprofil i kombination med dina studier får du möjlighet att både plugga och dansa på skoltid. Under studietiden får du lära dig olika danstekniker såsom street dance, modern och nutida dans.

Musikgymnasiet

Du som är i valet och kvalet om du ska välja ett estetiskt program med inriktning musik eller läsa ett annat program. Du kan sluta fundera nu! För på Eksjö Gymnasium kan du kombinera ditt musikintresse med studier på vilket program som helst. På så vis får du en bredd i utbildningen och får lära dig olika musikstilar. Du har också möjlighet att vara med i olika ensembler och utveckla sång- och instrumentteknik.

Vill du stå på scen? Eller är du rädd för det? Nu har du din chans att testa!

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kurser på Estetiska programmet (ES), inriktning Animation

Estetiska Programmet (ES)På Estetiska programmet (ES), inriktning Animation läser du kurser som

 • Animation 1
 • Animation 2
 • Film- och tv-kunskap
 • Digitalt skapande
 • Bild
 • Bild och form 1b
 • Bildteori
 • Estetisk kommunikation
 • Konstarterna och samhället
 • Animation - specialisering

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Som boende i samma kommun som Eksjö Gymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet i Eksjö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 575 80 Eksjö
Telefon: 0381-363 30
E-post: carina.eklund@eksjo.se

Gymnasieexamen

Estetiska programmet med inriktning Animation är en högskoleförberedande utbildning.

Idrottsgymnasiet i Eksjö

Idrottsgymnasiet i Eksjö

Kombinera dina studier med idrott!

Studier och idrott samtidigt? Kan det verkligen fungera? Självklart, säger vi på Eksjö Gymnasium. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa ungdomar att kombinera goda studieresultat med idrottsliga framgångar. Vi stöttar elitsatsande killar och tjejer som är utövare på toppnivå och skräddarsyr utbildningen så att den ska passa idrottsutövandet.

På Eksjö Gymnasium finns idag orienterare från hela Sverige. Nu startar vi ett cykelgymnasium som ska bli Sveriges bästa.

För att få välja idrottsprofil som tillval måste du vara aktiv i någon av de föreningar som vi samarbetar med. Du måste anses som framstående inom din sport, ha goda förutsättningar att utvecklas, visa stort intresse och självklart vara beredd att göra en långsiktig satsning över två år. Din förening ska intyga att du uppfyller dessa krav när du ansöker om en plats hos oss.

Så vill du satsa på både idrott och studier? Då har du kommit rätt!

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium – här står du som elev i centrum

Eksjö Gymnasium har målet att vara det självklara valet på Höglandet och skolan jobbar därför efter mottot att du som individ är unik och ska få möjlighet att utvecklas. Skolan präglas av goda resultat, närhet till näringslivet och duktiga lärare....


Läs mer om Eksjö Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium

Läroverksgatan 8
57580 Eksjö

 Visa telefonnummer
www.eksjogymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Bild & formgivning från Eksjö Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Eksjö gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.