Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Eksjö Gymnasium
Programinformation
Eksjö
Antal elever: cirka 90 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 185,0
    (medelvärde: 262,7) * statistik från 2019/20

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Plugga på Ekonomiprogrammet på Eksjö Gymnasium

Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi på Eksjö Gymnasium

Vill just du ha tre roliga år på gymnasiet med nya ämnen och spännande samarbeten, samtidigt som du får en bred utbildning med många valmöjligheter?

Ekonomiprogrammet är en högskoleförberedande utbildning med fokus på samhällsekonomi, företagsekonomi, juridik och entreprenörskap. Programmet har en flexibel struktur med två inriktningar; en mot ekonomi och en mot juridik. Vårt Ekonomiprogram är certifierat och får utbilda diplomerade gymnasieekonomer - något som ökar dina möjligheter att bli både antagnings- och anställningsbar.

Praktik och kontakter med företag

Under ditt tredje år på Ekonomiprogrammet arbetar du med Ung företagsamhet, vilket innebär att du under ett år tillsammans med någon klasskompis startar och driver ett eget företag. Att driva UF är en härlig utmaning som kommer att ge dig många bra kunskaper för framtiden. Genom åren på Ekonomiprogrammet kommer du också att få många tillfällen till kontakt med det lokala näringslivet genom olika nätverk, studiebesök och praktik.

Mer än bara ekonomi

På Ekonomiprogrammet arbetar vi mycket med muntliga och skriftliga presentationer och med hjälp av olika teorier och modeller analyserar vi både företag, trender och omvärld. Du får också en inblick i marknadsföring och du får möjlighet att producera både annonser och reklamfilmer.

Ekonomiprogrammet präglas av att eleverna tar eget ansvar för sina studier, skaffar livskunskaper och kontakter samt att de vågar! Som student har du en stabil grund att stå på för din framtida karriär oavsett om du siktar på arbete som ekonom, ledare, egen företagare, advokat, journalist eller polis. Som vi ekonomer säger - breda kunskaper och många möjligheter skapar lönsamhet för din framtid!

Det här programmet passar dig som:

  • Vill ha en bred utbildning med många valmöjligheter
  • Vill förstå hur företag och organisationer fungerar
  • Drömmer om att starta eget företag
  • Vill bli diplomerad gymnasieekonom

Dansprofil

För dig som älskar rörelse är dans en självklarhet. Vill du stå på scen och utveckla ditt eget personliga sätt att dansa? Med dansprofil i kombination med dina studier får du möjlighet att både plugga och dansa på skoltid. Under studietiden får du lära dig olika danstekniker såsom street dance, modern och nutida dans.

Musikgymnasiet

Du som är i valet och kvalet om du ska välja ett estetiskt program med inriktning musik eller läsa ett annat program. Du kan sluta fundera nu! För på Eksjö Gymnasium kan du kombinera ditt musikintresse med studier på vilket program som helst. På så vis får du en bredd i utbildningen och får lära dig olika musikstilar. Du har också möjlighet att vara med i olika ensembler och utveckla sång- och instrumentteknik.

Vill du stå på scen? Eller är du rädd för det? Nu har du din chans att testa!

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via Antagningskansliet i Eksjö. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: 575 80 Eksjö
Telefon: 0381-363 30
E-post: carina.eklund@eksjo.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Idrottsgymnasiet på Eksjö Gymnasium

Idrottsgymnasiet i Eksjö

Kombinera dina studier med idrott!

Studier och idrott samtidigt? Kan det verkligen fungera? Självklart, säger vi på Eksjö Gymnasium. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa ungdomar att kombinera goda studieresultat med idrottsliga framgångar. Vi stöttar elitsatsande killar och tjejer som är utövare på toppnivå och skräddarsyr utbildningen så att den ska passa idrottsutövandet.

På Eksjö Gymnasium finns idag orienterare från hela Sverige. Nu startar vi ett cykelgymnasium som ska bli Sveriges bästa.

För att få välja idrottsprofil som tillval måste du vara aktiv i någon av de föreningar som vi samarbetar med. Du måste anses som framstående inom din sport, ha goda förutsättningar att utvecklas, visa stort intresse och självklart vara beredd att göra en långsiktig satsning över två år. Din förening ska intyga att du uppfyller dessa krav när du ansöker om en plats hos oss.

Så vill du satsa på både idrott och studier? Då har du kommit rätt!

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium – här står du som elev i centrum

Eksjö Gymnasium har målet att vara det självklara valet på Höglandet och skolan jobbar därför efter mottot att du som individ är unik och ska få möjlighet att utvecklas. Skolan präglas av goda resultat, närhet till näringslivet och duktiga lärare....


Läs mer om Eksjö Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium

Läroverksgatan 8
57580 Eksjö

 Visa telefonnummer
www.eksjogymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Eksjö Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Eksjö gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information