Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Ebersteinska gymnasiet
Programinformation
Utbildningsort: Norrköping
Utbildningstyp: Teknikprogrammet
Antagningspoäng: Medelvärde: 232,2, Lägsta: 160 (Läsår: 2016)

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Teknikprogrammet på Ebersteinska gymnasiet i Norrköping

Teknikprogrammet med inriktning mot Teknikvetenskap på Ebersteinska gymnasiet i Norrköping

Vill du bli civilingenjör eller spelprogrammerare? Vill du arbeta med teknisk design eller samhällsbyggande? Teknikprogrammet är möjlig­heternas program och på Ebersteinska gymnasiet har vi både spets och bredd.

Vi har spetskompetens på skolan, så att du kan välja att fördjupa dig inom ditt intresseområde, t ex design och produktutveckling, programmering, computer aided design (cad) eller arkitektur.

En bred och teknisk utbildning

Vi har bredd, som gör att du kan läsa samtliga (!) merit­poängsgivande kurser: Moderna språk, Engelska 7, Matematik 4, Matematik 5 och Matematik specialisering. Det ger dig maximal möjlighet att konkurrera om de mest attraktiva utbildningarna på universitet och högskola.

Utveckla din utbildning

Idrottar du aktivt idag? Är du intresserad av e-sport eller vill du gå på gym? Vi har ett idrotts­utbud som passar dig där vi erbjuder Idrott specialisering redan i årskurs 1. På Teknikprogrammet erbjuds även möjligheten att driva Ung Företagssamhet, där eleverna i grupp driver ett eget företag.

Vidare studier efter utbildningen

Efter dina tre år på Teknikprogrammet har du bred behörighet att läsa vidare till t ex civilingenjör eller arkitekt men du kan också välja att läsa ett fjärde år till en gymnasieingenjörsexamen. Kontakta vår studie- och yrkesvägledare för mer information.

Teknikcollege

Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar. Här samarbetar Norrköpings kommun med utbildningssamordnare och företag för att öka kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar så att de passar industrins behov i framtiden. Detta skapar en attraktiv utbildning som kan leda till jobb direkt efter studenten eller en bra grund till fortsatta studier.

På Ebersteinska gymnasiet kan du läsa Teknikcollage via industritekniska programmet och teknikprogrammet som skolan erbjuder. Teknikcollege erbjuder två inriktningar, CNC och service och underhåll.

CNC

Computer numerical control är en teknik för att styra olika typer av bearbetningsmaskiner med datorer. På Ebersteisnka gymnasiet innebär det i praktiken skärande och bearbetning av metall. På så sätt finns en tydligen koppling till industri och verkstad. Här får du även lära dig att använda CAD-CAM program som är ett sätt att möta industrins krav för utformning, konstruktion och tillverkning av produkter. Detta är samma teknik som används inom till exempel trä- och plåtindustrin.

Service och underhåll

Denna inriktning vänder sig till dig som vill arbeta med att hålla igång industrier genom ett förebyggande underhåll och att serva och reparera olika sorters maskiner i industrin. Ämnet underhållsteknik ger dig grundläggande kunskaper i rationellt underhåll inom process- och verkstadsindustrin.

Dessa inriktningar ger dig kunskaper om underhållets tekniska, organisatoriska, miljömässiga och ekonomiska roll inom industrin och om trender inom teknik och underhåll. Förutom dessa inriktningar finns även en inriktning mot högskola.

De samverkande företagen är BillerudKorsnäs, Fiskeby Board, Holmen Paper, Industrikompetens i Östergötland, JohSjö-gruppen, Landegrens LegoMek, Nordenbergs Mekaniska Verkstad.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

E-sport på Ebersteinska gymnasiet

E-sport på Ebersteinska gymnasiet

E-sport - Ebers nya satsning

E-sport är en av de mest populära sporterna i världen sett till antalet utövare. Spelande ungdomar utvecklar sina kognitiva förmågor, får bättre minne och blir bättre problemlösare.* För att bli riktigt bra inom e-sport krävs dessutom god fysik, för att klara långa stunder av hög koncentration och precision.

Ebersteinska gymnasiet erbjuder E-sport som en lokal idrottsutbildning, precis som fotboll, ishockey och basket. Det innebär att du läser en del poäng som utökat program. I utbildningen ingår fysisk träning, ergonomi, strategi, taktik, etik, hälsa och kost.

Du får en utbildning med balans mellan fysisk och mental träning. Utbildningen kommer således inte enbart att handla om själva ­spelandet, utan minst lika mycket om att skapa rätt förutsättningar för att lyckas med sitt spelande. Spelträningen sker i specialutrustade klassrum. Du som söker vår e-sportsprofil kommer att handledas av erfarna e-sportare och lärare. Du ska givetvis vara intresserad av sporten samt vara beredd att satsa på både skola och träning. Ett krav för deltagande är att dina gymnasiestudier fungerar väl.

Ansökan & Antagning

Ansökan sker via Gymnasiestudera samtidigt som du väljer något av våra nationella program [BA, EE, EK, FT, IN, NA, TE, VF och VO). Vi kommer därefter att kontakta dig via brev med mer information. Antagningen sker genom en enkät, utvärdering av ditt spelande och en intervju med skolan. För att bli antagen till e-sportsprofilen måste du bli antagen till något av våra nationella program.

Behörighet

För att bli behörig till Teknikprogrammet måste du ha godkända betyg i engelska, matematik, svenska eller svenska som andraspråk, geografi, samhällskunskap, religion, historia och fem ämnen till från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Du söker till programmet via Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping
Hemsida: www.gymnasiestudera.se
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
E-post: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram

Ishockeyprofil på Eber

Plugga ishockeyprofil på Eber under din skoltid!

Ebersteinska gymnasiet erbjuder ishockey som profil. Du kombinerar en nationell gymnasieutbildning med kurser och träning inom ishockey. I utbildningen ingår bland annat praktisk träning, individuellt utformad fysträning, teoripass och studiebesök. I den teoretiska träningen ingår spelförståelse, kost, förebyggande av träningsskador och träningslära.

Utbildningen samarbetar med Vita Hästen vilket innebär att du kommer till en etablerad klubb med välutbildade tränare och bra anläggningar. Om du blir antagen blir du också en del i Vita Hästens juniortrupp.

Du får en individuellt inriktad utbildning anpassad efter dina behov och förutsättningar.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Ebersteinska gymnasiet

Ebersteinska gymnasiet i Norrköping - Logotyp

Är du intresserad av att plugga en rolig och användbar utbildning som kommer hjälpa dig in i arbetslivet? Ebersteinska gymnasiet i Norrköping är en gymnasieskola som fokuserar på att ge dig som student en bra grund inför det stundande arbetslivet...


Läs mer om Ebersteinska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Ebersteinska gymnasiet

Ebersteinska gymnasiet

Fotbollsgatan 10
603 37 Norrköping

 Visa telefonnummer
www.ebersteinska.norrkoping.se