Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet

Duveholmsgymnasiet, i Katrineholm
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 147,5
(medelvärde: 234,2)
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 147,5
(medelvärde: 234,2)

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av historia, politik, psykologi eller media. Under programmets gång får du lära dig att analysera, diskutera och tolka samhällsvetenskapliga frågor ur ett källkritiskt perspektiv.

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område på universitet, högskola eller yrkeshögskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till lärare, psykolog och journalist.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningkansliet i Katrineholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Katrineholms kommun, Gymnasieintagningen, 641 80 KATRINEHOLM
Telefon: 0150-56870 
Mejladress:
Duveholmsgymnasiet
Västgötagatan 37
641 80 Katrineholm

Duveholmsgymnasiet i Katrineholm

Duveholmsgymnasiet erbjuder dig att gå en gymnasieutbildning av hög kvalitet med mycket kompetent personal. Flera av skolans lärare har kopplingar till universitet och högskolor och bland lärarna finns även de som är forskarutbildade. Skolan har även goda kontakter med företag och andra externa aktörer....

Läs mer om Duveholmsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad