Erik Montoya gick på DBGY: "Alla kan lyckas!"

Drottning Blankas Gymnasieskola

Erik Montoyam, alumni från DBGY

Kan du berätta kort om dig själv och din arbetsplats Upper House?

Jag är chef för concierge, reception och frukost här på Upper House, som för fjärde året i rad blivit korat till Sveriges bästa hotell på Tripadvisor. Concierge är en roll som innebär att vi erbjuder våra gäster en extra tjänst och hjälper dem med allt runt deras hotellvistelse. Vi rekommenderar och bokar restaurangbesök, aktiviteter och attraktioner som Göteborg har att erbjuda.

Hur har vägen till ditt jobb varit efter studenten på Drottning Blanka?

Efter studenten visste jag att vidare studier var vad jag ville, men jag kände också att jag ville ha lite arbetslivserfarenhet först. Efter ett par år på hotell i Norge började jag studera i Schweiz. Jag gjorde min sista praktik på Upper House och blev efter det erbjuden en heltidstjänst.

Vad är ditt bästa tips inför gymnasietiden?

Att ha en målbild! Tänk på vad som är nästa steg och hur du tar dig dit, det är lättare att sätta delmål när man har en konkret målsättning. Alla kan lyckas!

Om man vill gå Hotell- och turismprogrammet – vad kan man rikta in sig på?

Det är ju brett så man kan välja vad som helst, man har praktik tack vare inriktningen men också en högskoleförberedande grund. Det här är verkligen ett program som lär en jobba med människor och vara ”service minded”, vilket är bra kunskaper i alla sammanhang på olika arbetsplatser.

Varför ska man välja Drottning Blanka?

Min erfarenhet är att Drottning Blanka är lite mindre skolor vilket gör att man har den extra möjligheten att ha en bättre relation till sina lärare, kunna lära sig mer och samtidigt också kunna utvecklas mer individuellt.

Medlemslogin