Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens

Drottning Blankas Gymnasieskola Varberg
Programinformation
Varberg
Antal elever: cirka 30 (.)
Hotell- och turismprogrammet
  • Antagningspoäng: 167,5
    (medelvärde: 207,3) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-21
2020-11-28
2021-01-19
2021-05-05

Film

Varför ska du söka till Drottning Blankas Gymnasieskola? Våra elever har svaret!

Om utbildningen

För dig som vill jobba inom turism! 

En utbildning för dig som vill jobba inom turismområdet hotell, konferens och evenemang. Programmet är yrkesförberedande men vi ger dig även möjlighet att komplettera för vidare studier till högskola och universitet.

Att arbeta inom området ställer höga krav på god serviceförmåga vilket vi förbereder dig på genom kurser i service och bemötande. Under utbildningen får du lära dig organisera, boka och arbeta med olika aktiviteter. Vi gör olika studiebesök inom branschen och ett antal veckors praktik görs på hotell- och konferens-anläggningar i Varberg med omnejd. Även möjlighet till utlandspraktik finns.

Som receptionist är du hotellets ansikte utåt och bokar in gästerna, bistår med information och service, planerar och genomför aktiviteter och upplevelser. Du får organisera i stort och smått, boka och förbereda evenemang och arrangemang utifrån lokala sevärdheter och turistnäring. Att jobba inom hotell, konferens, turism och event är mycket spännande och omväxlande och är dessutom en bransch som växer och utvecklas hela tiden. Detta ger dig stora möjligheter att söka arbete och skolor efter utbildningen både nationellt och internationellt.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens

Som boende i samma kommun som Drottning Blankas Gymnasieskola Varberg söker du till programmet via Antagningskansliet i Varberg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Föreningsgatan 96 432 80 VARBERG
Telefon: 0340-69 70 73 
E-post:

Reportage

Erik Montoya, alumn från DBGY

Erik Montoya gick på DBGY: "Alla kan lyckas!"

Läs mer Drottning Blankas Gymnasieskola

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens så kommer skolan att kontakta dig.

Drottning Blankas Gymnasieskola Varberg

Drottning Blankas Gymnasieskola i Varberg

Gymnasium i Varberg med en skön atmosfär

Drottning Blankas Gymnasieskola är skolan som är engagerad i sina elever, sitt närområde och världen. Genom personligt engagemang når vi tillsammans med våra elever framgång. Läget Fräscha utbildningslokaler, havet strax intill, småbåtshamnen, fästningen, centrum – allt bidrar till en atmosfär...


Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Varberg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Drottning Blankas Gymnasieskola Varberg

Skeppsgatan 1-3
43244 Varberg

 Visa telefonnummer
www.drottningblanka.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens från Drottning Blankas Gymnasieskola Varberg, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Erik Montoya gick på DBGY: "Alla...

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: