Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist: Frisör

Drottning Blankas Gymnasieskola Uppsala
Programinformation
Uppsala
Hantverksprogrammet
Klassrum
  • Antagningspoäng: 90,0
    (medelvärde: 150,3) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-26
Kund får håret stylat

Om utbildningen

Hanverksprogrammet: Frisör

Frisör är en utbildning för dig som gillar service i kombination med hår, stil, färg och form! Den ryms inom Hantverksprogrammet.

I utbildningen blir du introducerad till grunderna i frisöryrket, både gällande klipp och färgtekniker. Du utvecklar kunskaper inom frisöryrkets historia och ideal samt vad som förändrar vår syn på trender och stil. I åk 3 går fokus mot gesäll och här får du även möjlighet att utveckla kunskaper inom företagsbranschen och UF. I skolans salonger tar du emot kunder och tränar på service och bemötande och arbetar under hela utbildningen både teoretiskt och praktiskt. Utöver att lära i skolan så gör du APL (Arbetsplatsförlagt lärande) samt är ute på projekt och uppdrag med dina yrkeslärare.

Från och med höstterminen 2023 ger alla yrkesprogram grundläggande högskolebehörighet.

Vi är skolan som bryr sig om både dig som elev och världen som du så småningom ska ut i. Därför har varje år hos oss ett tydligt fokus: personligt (år 1), lokalt (år 2) och globalt engagemang (år 3). Det börjar med din personliga utveckling och slutar med hur du kan vara med och driva framgång inom ditt område även för andra på vår jord.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist: Frisör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist: Frisör

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist: Frisör så kommer skolan att kontakta dig.

Drottning Blankas Gymnasieskola Uppsala

Välkommen till Drottning Blankas Gymnasieskola Uppsala - skolan med personligt engagemang för bättre resultat

På Drottning Blankas Gymnasieskola i Uppsala arbetar vi hårt för att alla våra elever ska nå sin fulla potential. Hos oss är det viktigt att du känner delaktighet och får vara med och påverka skolans utveckling. Vi jobbar tillsammans för...


Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Uppsala och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Drottning Blankas Gymnasieskola Uppsala

Bangårdsgatan 13
753 20 UPPSALA

 Visa telefonnummer
www.drottningblanka.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist: Frisör från Drottning Blankas Gymnasieskola Uppsala, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information