Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport
Programinformation
Malmö
Antal elever: 32 (år 1)
Hantverksprogrammet
Startdatum: - Malmö

Film

Varför ska du söka till Drottning Blankas Gymnasieskola? Våra elever har svaret!

Om utbildningen

Plugga till stylist på HantverksprogrammetProfessionell Hår- och Makeupstylist på DBGY Malmö

Vill du arbeta som hår- och makeupstylist inom butik, salong, TV/Film/Teater och/eller mode? På Drottning Blankas Hantverksprogram med inriktning mot Hår- och makeupstylist får du en stabil utbildning. Du har möjlighet att diplomera dig som nagelterapeut och förbereda dig för gesällbrevet inom Makeup som du kan ta efter du avslutat gymnasiet.

Under din tid på hantverksprogrammet kommer du bland annat att lära dig om hudanalys och rengöring samt hur du utför olika sorters makeup, exempelvis skönhetsmakeup, teknisk makeup, karaktärsmakeup och specialeffekter (F/X). På DBGY i Malmö har man ett helhetskoncept på sin utbildning som inkluderar arbete med manikyr och hårstylingtekniker för bland annat catwalk, bröllop, fest, TV och teater. Drottning Blanka i Malmö särskiljer sig också genom att ge dig en introduktion till maskören och perukmakarens arbete.

Internationella kontakter och APL.

På DBGY i Malmö har man sedan skolans start arbetat mycket med sina internationella kontakter. Hittills har skolan haft möjlighet att skicka elever på APL till Australien, USA, England, Malta och Island. Detta är något skolan är mycket stolta över och som de vet ger dig som elev en fantastisk erfarenhet av att pröva dina vingar i ett annat land dessutom. Du ska genomföra totalt 15 veckors APL inom branschen.

Hår-, makeup. och modebranschen

Drottning Blankas Gymnasieskola i Malmö har ett mycket fint nätverk med många delar av branschen och alla lärare på hantverksprogrammet har arbetat som stylister, makeupartister och hudterapeuter. DBGY Malmö arbetar med varumärken som bl.a. REQ, Kryolan och Babor. Skolan är också anslutna till SEYF (Sveriges Estetikers Yrkesförbund).

Läsa in grundläggande behörighet för högskolestudier

Om du skulle önska finns möjlighet att läsa in den grundläggande högskolebehörigheten inom ramen för programmet. Då lägger du till Svenska 2/Svenska som andraspråk 2, Svenska 3/Svenska som andraspråk och Engelska 6 i din studieplan. Detta bestämmer du när du startat din utbildning på skolan. 

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Som boende i samma kommun som Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport söker du till programmet via Gymnasieantagningen Malmö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
E-post: antag@malmo.se

Reportage

Erik Montoya, alumn från DBGY

Erik Montoya gick på DBGY: "Alla kan lyckas!"

Läs mer Drottning Blankas Gymnasieskola

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.


Drottning Blankas Gymnasieskola Söderport

Emilia, Sofia och Signe är elever på Drottning Blankas Gymnasieskola Söderport Malmö

Läs mer Drottning Blankas Gymnasieskola Söderport

Emilia, Sofia och Signe är alla elever på Drottning Blankas Gymnasieskola Söderport i Malmö. I det här reportaget kan du läsa lite mer om hur de tycker det är att vara elever på skolan.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport

Drottning Blankas Gymnasieskola Söderport

Drottning Blankas Gymnasieskola Söderport i Malmö

På två näraliggande adresser i centrala Malmö hittar du Drottning Blankas Gymnasieskola Söderport (DBGY). Här finner du ljusa, fräscha lokaler och klassrum, men även metodrum och elevsalong för skolans stylister. På DBGY Malmö ligger fokus på lärande, trygghet och höga...


Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport

Per Weijersgatan 4
211 34 Malmö

 Visa telefonnummer
www.drottningblanka.se Utbildningens hemsida

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist från Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Erik Montoya gick på DBGY: "Alla...

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.

Läs mer
Emilia, Sofia och Signe är eleve...

Emilia, Sofia och Signe är alla elever på Drottning Blankas Gymnasieskola Söderport i Malmö. I det här reportaget kan du läsa lite mer om hur de tycker det är att vara elever på skolan.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: