Visa gymnasium.se som: Mobil
Programinformation
Malmö
Ekonomiprogrammet
Startdatum: - Malmö

Film

Varför ska du söka till Drottning Blankas Gymnasieskola? Våra elever har svaret!

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet på DBGY i MalmöEkonomiprogrammet på DBGY i Malmö

Är du intresserad av företagande, ekonomi, marknadsföring eller kommunikation? Ja men vad bra! Då kan Ekonomiprogrammet på Drottning Blankas Gymnasieskola i Malmö vara ett alternativ för dig. Här kommer du att få de teoretiska grunderna du behöver inom ämnen som företagsekonomi och juridik samt entreprenörskap.

På DBGY jobbar man efter konceptet ”learning by doing” vilket innebär att skolan ger sig ut i näringslivet för att lära sig, men också välkomnar näringslivet till skolan i form av exempelvis föreläsningar.

Driv eget UF-företag

På DBGY Malmö har du möjlighet att starta upp och driva ditt eget företag genom skolans samarbete med Ung Företagsamhet. Utforska din entreprenöriella sida och lär dig mer om marknadsföring, ledarskap, lagar och regler, redovisning och organisation. Att driva eget företag är kort och gott en ovärderlig erfarenhet.

Efter gymnasiet

Då Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram är valmöjligheterna många för dig efter gymnasiet. Du kan läsa vidare inom flera olika områden, men har bäst kompetens inom ekonomi och företagande med dig från din tid på programmet.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Som boende i samma kommun som Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport söker du till programmet via Gymnasieantagningen Malmö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
E-post: antag@malmo.se

Reportage

Erik Montoya, alumn från DBGY

Erik Montoya gick på DBGY: "Alla kan lyckas!"

Läs mer Drottning Blankas Gymnasieskola

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport

Drottning Blankas Gymnasieskola Söderport

Drottning Blankas Gymnasieskola Söderport i Malmö

På två näraliggande adresser i centrala Malmö hittar du Drottning Blankas Gymnasieskola Söderport (DBGY). Här finner du ljusa, fräscha lokaler och klassrum, men även metodrum och elevsalong för skolans stylister. På DBGY Malmö ligger fokus på lärande, trygghet och höga...


Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport

Per Weijersgatan 4
211 34 Malmö

 Visa telefonnummer
www.drottningblanka.se Utbildningens hemsida

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Erik Montoya gick på DBGY: "Alla...

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: