El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 202,2)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 202,2)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Dator- och kommunikationsteknik

Vill du vara snudd på garanterad ett omväxlande jobb med schysst lön ska du gå på vårt El & Energiprogram. Under tre år kommer du varva teori med praktik, först i datalabb tillsammans med klassen och sedan ute i verkligheten på din APL

I inriktningen får du en bra grund i allt som rör hård- och mjukvaran som bygger nätverk. Under tre år kommer du lära dig om datorer, elektronisk utrustning, nätverksteknik och grunderna till hur både digitala och analoga apparater fungerar. Dessutom lär du dig att programmera, webbutveckla och hur nätverk är uppbyggda.

Från och med höstterminen 2023 ger yrkesprogram grundläggande högskolebehörighet.

Om programmet

Vill du vara snudd på garanterad ett omväxlande jobb med schysst lön ska du gå på Drottning blankas El & Energiprogram. Under tre år kommer du varva teori med praktik, först i vårt datalabb tillsammans med klassen och sedan ute i verkligheten på din APL.

Framtidsmöjligheter: nätverkstekniker, tekniksäljare, support- eller servicetekniker, egenföretagare, elektriker, ingenjör, PCC-programmerare, larm- och automationstekniker

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

DBGY Malmö City Facebook

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö City
Östra Kanalgatan 3
211 41 Malmö

Välkommen till Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö City!

Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö City hette tidigare Malmö Möllan, men har bytt namn till Malmö City och flyttat till nya, fina lokaler på Östra Kanalgatan 3 som är väl anpassade till våra utbildningar. Sommaren 2022 slogs vi även samman med...

Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö City och visa alla program.

Sponsrad