Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Frisör

Drottning Blankas Gymnasieskola Borås
Programinformation
Borås
Antal elever: 15 (år 1)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 187,3
    (Lägsta: 82,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-22
2020-05-05

Om utbildningen

Hantverksprogrammet inriktning frisör på DBGY i Borås 

Hantverksprogrammet är ett yrkesprogram och efter examen ska du ha de kunskaper som krävs för att arbeta som frisör eller som hår- och makeupstylist. Inom alla hantverksyrken är det viktigt med personlig prägel, en skicklighet i tekniker, hög kvalité samt insikt i design. Under utbildningen får du därför insikt i dessa delar för att bli skicklig inom det hantverk du väljer.

Inom ramen för programmet finns möjlighet att välja högskoleförberedande programfördjupning samt Svenska 3 och Engelska 6 som individuellt val. På detta sätt når du även en grundläggande högskolebehörighet.

Om inriktningen frisör

Frisöryrket är ett spännande och kreativt yrke där du får direkt respons från kunden på ett bra utfört arbete. Praktik och teori går hand i hand. På hantverksprogrammet frisör lär du dig att utveckla dagsaktuella frisyrer till vardag och fest, för barn, kvinnor och män, med hänsyn till kundens förutsättningar, behov och önskemål.

Kundbehandling och service är naturliga inslag i utbildningen och genom samarbete mellan skolan och näringslivet (nationellt och internationellt) skapar vi en god grund för ett arbete som motsvarar yrkets krav. Varierande arbetsmoment så som klipp- och färgtekniker är en del av arbetet. Förberedande kunskaper och färdigheter i frisöryrkets alla delar ingår och du arbetar både på dockor och kunder i skolans frisörsalong. Här får du utnyttja din kreativitet och skapa med dina händer.

Under sammanlagt 15 veckor har du även praktik där du får utbildning ute på en arbetsplats och där dina kunskaper tillämpas. Självfallet finns även möjlighet att läsa in högskolebehörighet inom ramen för programmet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Varför ska du söka till Drottning Blankas Gymnasieskola? Våra elever har svaret!

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör

Som boende i samma kommun som Drottning Blankas Gymnasieskola Borås söker du till programmet via Antagningsenheten Sjuhärad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Borås Stad, Utbildningskontoret 501 80 Borås
Telefon: 033-357770
E-post: gymnasieantagningen@boras.se

Reportage

Erik Montoya, alumn från DBGY

Erik Montoya gick på DBGY: "Alla kan lyckas!"

Läs mer Drottning Blankas Gymnasieskola

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör så kommer skolan att kontakta dig.

Drottning Blankas Gymnasieskola Borås

Drottning Blankas Gymnasieskola Borås

Välkommen till Drottning Blankas Gymnasieskola i Borås

Drottning Blankas Gymnasieskola i Borås är centralt belägen, mitt på gågatan.  Skolan är liten och personlig och det är lätt att lära känna andra elever. För DBGY Borås är det viktigt med en positiv stämning och att ge dig som...


Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Borås och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Drottning Blankas Gymnasieskola Borås

Stora Brogatan 11
503 30 Borås

 Visa telefonnummer
www.drottningblanka.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hantverksprogrammet, Frisör, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Erik Montoya gick på DBGY: "Alla...

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.

Läs mer