Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hantverksprogrammet, Modestylist

Drottning Blankas Gymnasieskola Uppsala
Programinformation
Uppsala
Antal elever: cirka 70 (.)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 150,0
    (medelvärde: 194,0) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-26
2020-12-05
2021-01-19
2021-04-08

Film

Vem var egentligen Drottning Blanka? Och varför ska du söka till Drottning Blankas gymnasieskola? Två elever berättar om sina upplevelser av skolan! 

Om utbildningen

Modestylist

Har du en känsla för färg och form och vill arbeta med mode, trender och styling i framtiden? Då borde du plugga Modestyling på Hantverksprogrammet på Drottning Blankas Gymnasieskola i Uppsala. Det är en utbildning som fokuserar på hantverket kring styling av kläder, make-up och hår. Du studerar teoretiskt kring färg, design och mode och utövar sedan dina kunskap praktiskt genom styling och designutföranden.

Lär dig mer om styling och mode

Modestyling är en utbildning som fokuserar på tre olika delar: Make-up, hårstyling och klädstyling. På make-up får du lära dig hur du sminkar både kvinnor och män för olika ändamål såsom fest, vardag, foto, catwalks, film och reklam. Du får lära dig olika trender, tekniker och förståelsen för materialet som du arbetar med. På hårstyling får du kunskap om hur du skapar frisyrer med hjälp av olika material och verktyg. På klädstyling arbetar du med mode och trender i klädväg, från planering till utförande. Du lär dig bland annat om form, symmetri, modeteckningar, modehistoria och material och textil.

Efter examen

På Hantverksprogrammets inriktning mot Modestyling blir du förberedd för att arbeta med sminkning, styling och mode efter examen. Skolan ger dig dessutom möjligheten att studera in en högskolebehörighet vilket innebär att du kan studera vidare på högskola eller universitet. I framtiden kan du arbeta som hårstylist, makeupartist, stylist eller butiksinredare. 

Om programmet

Hantverksprogrammet är ett yrkesprogram och efter examen ska du ha de kunskaper som krävs för att arbeta som frisör eller som hår- och makeupstylist. Inom alla hantverksyrken är det viktigt med personlig prägel, en skicklighet i tekniker, hög kvalité samt insikt i design. Under utbildningen får du därför insikt i dessa delar för att bli skicklig inom det hantverk du väljer.

Inom ramen för programmet finns möjlighet att välja högskoleförberedande programfördjupning samt Svenska 3 och Engelska 6 som individuellt val. På detta sätt når du även en grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Modestylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Modestylist

Som boende i samma kommun som Drottning Blankas Gymnasieskola Uppsala söker du till programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Modestylist så kommer skolan att kontakta dig.

Drottning Blankas Gymnasieskola Uppsala

Drottning Blankas Gymnasieskola Uppsala

Välkommen till Drottning Blankas Gymnasieskola - Uppsalas modeskola

På Drottning Blankas Gymnasieskola i Uppsala arbetar vi hårt för att alla våra elever ska nå sin fulla potential. Hos oss är det viktigt att det går bra för dig, att du känner delaktighet och får vara med och påverka...


Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Uppsala och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Drottning Blankas Gymnasieskola Uppsala

Bangårdsgatan 13
753 20 UPPSALA

 Visa telefonnummer
www.drottningblanka.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Modestylist från Drottning Blankas Gymnasieskola Uppsala, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: