Djurgymnasiet Stockholm

i Stockholm
Få mer information om skolan 👍

Video

Om skolan

Djurgymnasiet Stockholm

Djurgymnasiet Stockholm

På Djurgymnasiet får du en rolig utbildning samtidigt som du förbereder dig för studier på universitets- och högskolenivå. Här blir djur en del av din vardag! Vare sig du vill lära dig mer om djursjukvård, hundar eller andra sällskapsdjur får du en bra grund inför framtida jobb inom djurbranschen.

Djurgymnasiet är Stockholms enda gymnasieskola med eget Hundcenter och en egen nystartad djurklinik – Animallogos Djurhälsa.

Hos oss varvas teoretiska lektioner med praktisk träning och många lektioner tillbringas med djuren som finns på skolan.

Djurgymnasiet Stockholm erbjuder dig det treåriga Naturbruksprogrammet, lokal inriktning djurvård. På skolan har du möjlighet att välja mellan tre profiler:

  • Djursjukvård
  • Sällskapsdjur

Hundra procent lärarledd undervisning

På Djurgymnasiet är all undervisning lärarledd, vilket ger hög kvalitet på utbildningarna. Flertalet av skolans lärare och instruktörer har specialistkompetens efter att själva ha arbetat med djur under många år.

Skolan är väl etablerad och har ett gott rykte i branschen. Djurgymnasiets kontaktnät gör att du kan förvänta dig spännande föreläsare, intressanta studiebesök och högklassig praktik.

Möjlighet till grundläggande högskolebehörighet

En examen från Djurgymnasiet öppnar inte bara upp för ett intressant yrke med direkt koppling till djur. Med en utökad studieplan får du också en grundläggande behörighet att söka till universitet och högskola.

Djurgymnasiets hundcenter

Djurgymnasiet Stockholm äger och driver Djurgymnasiet Hundcenter. För elever som läser inriktning Hund eller Djursjukvård så är Djurgymnasiets Hundcenter en viktig plats för praktisk utbildning. Här får de en inblick i hur ett hunddagis fungerar och här lär de sig om hundar i praktiken. I och med Hundcenter har Djurgymnasiet Stockholm en hundutbildning med unika kvaliteter. 

Djurgymnasiets djuravdelning

Från och med hösten 2018 har vår djuravdelning byggts om och flyttat in i nya stora lokaler. Det innebär att vi har utökat antalet djurarter och elevernas möjligheter att få träna på avancerad djurskötsel. Djuravdelningen ligger mitt i skolans lokaler och gör att djuren alltid finns nära till hands.

Djurgymnasiets djurklinik

I år har Djurgymnasiet öppnat Animallogos Djurhälsa som ligger i samma byggnad som skolan och Hundcenter. Det är en djurklinik med inriktning exotic,dvs kaniner, marsvin fåglar och reptiler är våra vanligaste patienter. Elever på inriktning Djursjukvård har möjlighet att tillbringa lektioner med sin lärare på kliniken.


Är du intresserad och vill veta mer om Djurgymnasiet Stockholm, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Djurgymnasiet Stockholm

Varför välja Djurgymnasiet Stockholm?

Ger yrkesexamen och högskolebehörighet

Eget hunddagis

Egen veterinärklinik

Huvudman

Animallogos AB

Fristående gymnasieskola

Läs mer här

1 gymnasieskola

Program

Yrkesprogram
Naturbruksprogrammet Ort Recensioner
Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård Stockholm
4,7 (37)
Naturbruksprogrammet, Djurvård: Sällskapsdjur Stockholm
4,9 (16)
  • = Riksintag

Sociala medier

Gör en intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Djurgymnasiet Stockholm.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till skolan

Djurgymnasiet Stockholm

Trekantsvägen 7
10073 Stockholm

Tel: 08-7446250
Fax 08-744 62 59
www.djurgymnasiet.com

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 72 recensioner
Skriv en recension
5/5
Anonym
20 mar 2024

Älskar skolan, du lär känna fler som är djurintresserade och har samma intresse. Lärarna är jättesnälla och förstår oss elever. Vi elever får hjälpa till med hur vi vill lägga u...

Visa hela
5/5
Moa Törnroos
19 mar 2024

Bra skola med bra miljö och trevliga elever samt lärare. Roliga lektioner, praktiker mm. Älskar denna skola och om man inte bara vill sitta still och lyssna är de en väldigt bra...

Visa hela
5/5
Wilma
19 mar 2024
Otroliga lärare, jättebra undervisning och mysig miljö!

Min upplevelse på Djurgymnasiet är jättebra. Har aldrig mött så tillmötesgående, förstående och utbildade lärare innan. Lektionerna är anpassade efter oss elever och det är blan...

Visa hela
Sponsrad