Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur: Häst

Djurgymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 106 (år 1)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 237,4
    (Lägsta: 150) * statistik från 2017
(Läs mer) Gymnasiemässa
2019-11-21
2019-11-22
2019-11-23
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-30
2019-12-08
2020-01-25
2020-02-02
2020-04-19
2020-04-22

Om utbildningenProfil Häst

Är hästar och ridning din stora passion? På Naturbruksprogrammet, Djur, Profil Häst får du en utbildning som på bästa sätt förbereder dig för professionellt arbete med hästar!

Träna ridning, hoppning och dressyr i skolan

På Djurgymnasiet i Stockholm får du tre roliga och lärorika år där teori varvas med praktiska, innehållsrika hästdagar i stallet. Det är en fördel om du har vana av hästar och ridning, för att du ska få ut så mycket som möjligt av utbildningen. Som elev på profilen Häst får du rida varje vecka, för såväl egna ridlärare som för kända tränare inom hoppning och dressyr. I ridningen får du utveckla din sits som ryttare och lär dig om dressyrens olika rörelser samt hästens form och hoppning.

Läs om hästens anatomi och hälsa

Hästutbildningen innehåller många hästkurser som ger dig kunskaper i bland annat anatomi, fysiologi, hästens beteende, foder, avel, hälsa och sjukvård. Den praktiska delen av undervisningen består av bland annat stalltjänst och skötsel av hästar, sårbandagering, longering, löshoppning och lastning.

Alla elever på Djurgymnasiets profil Häst får även prova att köra travhäst och dessutom praktisk träning hos en hovslagare och möjlighet till tappskokompetens.

Praktik

På Djurgymnasiet satsar man på din praktik. Det innebär att du kan se fram emot 15 veckors praktik under dina tre gymnasieår på skolan. I årskurs 1 gör du praktik 1 dag/vecka och har 1 hästdag/vecka (du har därmed 2 dagar stall och 3 dagar skola per vecka). Under årskurs 2 och 3 gör du praktik under 5 veckor i följd. På profilen Häst kan du göra praktik på bland annat ridskolor, stuterier och hos tränare i dressyr, hoppning och fälttävlan.

På praktiken förbereds du för yrkeslivet och träffar kända tränare runt om i Sverige får du både kunskaper och erfarenheter. Många hittar sitt drömjobb under praktiken på Djurgymnasiet!

Framtid efter hästutbildningen

Hästar är inte bara en hobby, utan en växande bransch där kunskaper och erfarenheter är eftertraktade. Efter att ha läst hästutbildningen på Djurgymnasiet får du en yrkesexamen som hästskötare. Profilen häst startade 2002 och idag har många av skolans tidigare elever spännande och intressanta jobb i Sverige och utomlands.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Häst, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Skugga en elev

Under en dag kan du som går i åk 8 eller åk 9 få följa med en elev på Djurgymnasiet under en skoldag. Du sitter med i klassen och följer med en av skolans elevambassadörer på alla teoretiska lektioner och alla praktiska moment med djuren. Du blir väl omhändertagen under dagen och äter lunch på skolans lunchrestaurang. Du kan välja vilken av de fyra olika inriktningarna du vill besöka.

Fortsatta studier

Du som vill bli ridlärare eller stallchef kan genom att läsa en utökad studieplan bli behörig att söka till Hippologprogrammet vid SLU. Det krävs också att man arbetat med hästar i minst 6 månader. Genom dina praktikperioder ökar dina chanser att hitta ett sådant arbete.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Häst

Som boende i samma kommun som Djurgymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Häst så kommer skolan att kontakta dig.

Djurgymnasiet Stockholm

Djurgymnasiet Stockholm

Djurgymnasiet erbjuder dig fyra unika möjligheter att arbeta med djurDjurgymnasiet Stockholm är en friskola som startade hösten 2002. Djurgymnasiet Stockholm erbjuder dig det treåriga Naturbruksprogrammet, lokal inriktningdjurvård. På Djurgymnasiet Stockholm har du möjlighet att välja mellan fyra profiler: DjursjukvårdHästDjurpark/SällskapsdjurHund På...


Läs mer om Djurgymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Djurgymnasiet Stockholm

Trekantsvägen 7
10073 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.djurgymnasiet.com

Recensioner

Evelyn
(5)
Man känner sig välkommen varje dag! Både av personal men även elever. Tillsammans i klassen har man samma intresse och kommer varandra väldigt nära. Det är väldigt kul att variera undervisningen med ridning och praktiska moment. Alla åren går så extremt snabbt!
HÄ-12
(5)
Skitbra skola och mysig atmosfär! Skulle gärna spola tillbaka tiden och gå om dom åren...
Hä-13 Elev
(5)
Djurgymnasiet är en skola för dig som älskar djur och kunskap! Det är bra lärare som inte bara undervisar det som behövs utan också sådant som du är intresserad av. Lokalerna är fräscha och trevliga att vistas i, det har också tillkommit en cafeteria som är jättebra för mellanmål eller fika. Stort plus!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Djur: Häst, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Djurgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Jag vill ha mer info om Djurgymnasiet
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.