Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur: Djursjukvård

Djurgymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 106 (år 1)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 237,4
    (Lägsta: 150) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Djursjukvård på Djurgymnasiet i StockholmProfil Djursjukvård

Vill du arbeta med djur och djursjukvård efter gymnasiet? Välj en gymnasieutbildning som förbereder dig för jobb inom djursjukvård, som djurvårdare på ett djursjukhus eller en veterinärklinik. På Djurgymnasiet kan du läsa Naturbruksprogrammet, inriktning Djur och profilen Djursjukvård. Här får du läsa många kurser med inriktning djursjukvård, och lär dig om anatomi, fysiologi, sjukdomslära, behandlingar, friskvård, utfodring och vård av sjuka djur.

Lektioner på Djurgymnasiets Hundcenter

Djurgymnasiet ger dig schemalagda lektioner på skolans Hundcenter, där du får praktisk träning med dagishundarna och lär dig vanliga moment som en djurvårdare på djursjukhus arbetar med. Bland annat får du lära dig att utföra tassbandage, medicinering, enklare hälsokontroll och hur man assisterar en veterinär vid undersökning av djur.

Praktik på Profil Djursjukvård

På utbildningen i Djursjukvård på Djurgymnasiet är du garanterad 15 veckors praktik på till exempel hunddagis, djursjukhus och veterinärkliniker – både i Stockholm och övriga landet. Praktiken är en bra möjlighet att omsätta dina kunskaper i praktisk erfarenhet.

Kurs D9 - för behörighet att vårda sjuka djur

På profilen Djursjukvård läser du D9 – en grundläggande kurs i läkemedelshantering. För att få utföra vissa moment i vård av sjuka djur på djursjukhus krävs från Jordbruksverket att du har utfärdat D9.

Efter att ha läst Djursjukvård på Djurgymnasiet i Stockholm har du bra chanser till jobb som djurvårdare på djursjukhus.

Fortsatta studier

Genom att läsa en utökad studieplan kan du bli behörig att söka till Djursjukskötareprogrammet vid SLU i Skara. För behörighet till veterinärprogrammet krävs, förutom högskolebehörigheten också naturvetenskapligt basår på universitetet eller komvux.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Djursjukvård

Som boende i samma kommun som Djurgymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Yrkesexamen med inriktning mot djur.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Djursjukvård så kommer skolan att kontakta dig.

Djurgymnasiet Stockholm

Djurgymnasiet Stockholm

Djurgymnasiet erbjuder dig fyra unika möjligheter att arbeta med djurDjurgymnasiet Stockholm är en friskola som startade hösten 2002. Djurgymnasiet Stockholm erbjuder dig det treåriga Naturbruksprogrammet, lokal inriktningdjurvård. På Djurgymnasiet Stockholm har du möjlighet att välja mellan fyra profiler: DjursjukvårdHästDjurpark/SällskapsdjurHund På...


Läs mer om Djurgymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Djurgymnasiet Stockholm

Trekantsvägen 7
10073 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.djurgymnasiet.com

Recensioner

Maya
(5)
Skolan är hur fin som helst med fräscha lokaler. Lärarna brinner för att lära ut och har tidigare erfarenheter av att ha jobbat inom yrket. Alla är hur trevliga och snälla som helst! Jag själv kunde inte valt en bättre skola! Älskar du djur ska du definitivt börja här!
Linnéa Persson
(5)
Jag går mitt första år på Djurgymnasiet i Stockholm och jag älskar det! Jag gick tidigare på ett annat gymnasium där jag inte trivdes, men när jag bytte hit så kändes allt toppen! Jag tycker att stämningen i skolan är positiv och alla elever är trevliga och glada. Lärarna är engagerade och har mycket erfarenhet inom det ämne dom lär ut, vilket g...
Visa hela
ds-12 elev
(5)
Med erfarna lärare inom djursjukvårds yrket och massor av praktik har jag lärt mig extremt mycket! Att det är en härlig stämming och en liten familjärskola gör allt bara bättre! Världens bästa skola!!!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Djur: Djursjukvård, fyll i följande uppgifter: