Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur: Djurpark/sällskapsdjur

Djurgymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 106 (år 1)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 237,4
    (Lägsta: 150) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Djurpark/sällskapsdjur på Djurgymnasiet StockholmProfil Djurpark / Sällskapsdjur

Profilen Djurpark / Sällskapsdjur är utbildningen för dig som är intresserad av sällskapsdjur och exotiska djur. På Djurgymnasiet i Stockholm får du tre spännande gymnasieår där teori varvas med praktik. Du lär dig om olika arter, djurens behov, skötsel och vård. Du får också kunskaper om foder, djuranläggningar och om djurens beteende. Djurpark/Sällskapsdjur på Djurgymnasiets Naturbruksprogram ger dig möjlighet att bli certifierad enligt Jordbruksverkets krav för att få arbeta i en zoobutik.

Egen djuravdelning med kaniner, fåglar och reptiler

På skolans djuravdelning får du som elev kunskap och praktisk träning för att sedan kunna arbeta som djurvårdare. Vi har ett urval av våra vanligaste sällskapsdjur som till exempel kaniner, gnagare, fåglar, reptiler och fiskar. På djuravdelningen finns ett klassrum där du har många av dina lektioner och djuren används naturligt i undervisningen. En del av lektionerna får du vara på Skansen och arbeta tillsammans med deras djurvårdare.

Praktik på zoohandel, 4H-gård eller djurpark

På Naturbruksprogrammet har du alltid rätt till 15 veckors praktik. Praktiken är en nyttig erfarenhet där du får komma ut i arbetslivet och prova på hur det är att arbeta på en zoohandel, 4H-gård, hunddagis eller djurpark. Många elever på Djurgymnasiet hittar sitt drömjobb under sin praktik och du kommer garanterat att uppleva många nära möten med djuren som ger dig minnen för livet.

Jobba med djur efter Djurgymnasiet

Djurgymnasiet har sedan 2002 utbildat elever inom djurbranschen. Du kan exempelvis arbeta på djurpark,  tropicarium 4H-gård eller zoobutik efter gymnasiet.

Fortsatta studier

Vill du läsa vidare efter gymnasiet, till exempelvis biolog eller zoolog? Genom att läsa en utökad studieplan kan du bli behörig att söka till ett naturvetenskapligt basår på universitetet eller komvux.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Djurpark/sällskapsdjur

Som boende i samma kommun som Djurgymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Yrkesexamen med inriktning mot djur

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Djurpark/sällskapsdjur så kommer skolan att kontakta dig.

Djurgymnasiet Stockholm

Djurgymnasiet Stockholm

Djurgymnasiet erbjuder dig fyra unika möjligheter att arbeta med djurDjurgymnasiet Stockholm är en friskola som startade hösten 2002. Djurgymnasiet Stockholm erbjuder dig det treåriga Naturbruksprogrammet, lokal inriktningdjurvård. På Djurgymnasiet Stockholm har du möjlighet att välja mellan fyra profiler: DjursjukvårdHästDjurpark/SällskapsdjurHund På...


Läs mer om Djurgymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Djurgymnasiet Stockholm

Trekantsvägen 7
10073 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.djurgymnasiet.com

Recensioner

Elli
(5)
Bra skola med behöriga lärare samt väldigt många lärare med praktisk djurbakgrund. Det är blandat praktiskt med teoretiskt vilket ger bra erfarenheter till arbetslivet senare. Dessutom finns möjligheten till grundläggande högskolebehörighet, så man får möjligheten att plugga vidare efteråt om man vill det.
Julia Enström
(5)
Helt underbar skola! Hoppade av mitt förra gymnasium i 2an för att börja studera det jag brinner för. Fick gå om hela 2år för jag bytte linje. Men det är det bästa valet jag gjort någonsin. På Djurgymnasiet har djurintresserade ökar för varje dag och alla möjligheter och upplevelser man får här är oslagbara. Väldigt engagerade och erfarna lä...
Visa hela
Alexandra
(5)
Jag går sista året profilen djurpark/sällskapsdjur och det jag gillar mest med skolan är att alla praktikerna man får komma ut på, bland annat på hunddagis, djuraffär, 4H-gård och djurpark! Man får läsa jättemycket om djur och deras beteende, och det är väldigt härliga och snälla lärare också. Det är den bäst skolan jag gått i, och vill du job...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Djur: Djurpark/sällskapsdjur, fyll i följande uppgifter: