Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Skog: Hållbar framtid

Dille Gård Naturbruksgymnasium
Programinformation
Östersund
Antal elever: 44 (år 1)

Om utbildningen

Lär dig mer om hållbar utveckling

På Dilles nya profil Hållbar framtid får du goda kunskaper inom hållbarhet och hållbar utveckling. Du får en gedigen gymnasieutbildning som ger högskolebehörighet om du vill fortsätta dina studier efter utbildningen. Samtidigt lär du dig hur naturen kan nyttjas hållbart i olika syften. Du får också praktiska kunskaper om miljövård och i viss mån skogsbruk.

Efter avslutad utbildning på Dille Gård kan du jobba som hållbarhetsambassadör. Du kan jobba i skogen, till exempel med röjning, eller vidareutbilda dig till viltmästare, jägmästare eller skogsmästare eller andra högre utbildningar kopplat till hållbarhet och miljö.

Första året: Individen och närsamhället

I årskurs 1 ligger fokus på individen – din inverkan på miljön och hur du lokalt kan påverka omgivningen och miljön positivt. Du fokuserar också på förståelse för olika kretslopp och ekosystemtjänster. Du bygger också din biologiska grund i kurserna Biologi och Mångbruk skog.

Andra året: Nationellt arbete

I årskurs 2 fokuserar du på Sverige och hur det styrs och arbete med hållbarhet. Vilka prioriteringar och lösningar behöver vi jobba med? Vilka energi- och teknikinnovationer bör vi satsa på. Du fortsätter också att fördjupa dig i naturorienterande kurser som Fysik och Kemi.

Tredje året: Internationellt – Future sustainibility

I åk 3 har utbildningen ett internationellt fokus. Hur arbetar stora organisationer, stater och världens ledare med våra utmaningar? Hur ser de nya rörelsera ut och tar vi världen vidare efter Greta Thunbergs framfart? Exempel på kurser är Förnybar energi.

Praktik

15 veckor av utbildningen är APL, Arbetsplatsförlagt lärande. Praktikveckor som du gör på en arbetsplats som ger dig insikt Hållbarhetsarbete.

Gymnasiearbete

I slutet av årskurs 3 får du visa dina färdigheter inom din yrkesutgång i gymnasiearbetet. För godkänt betyg ska du planera, genomföra och utvärdera ditt eget arbete. Det är gymnasiearbetet tillsammans med godkända övriga kurser som ger en yrkesutgång inom Hållbar framtid.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog: Hållbar framtid, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Skog: Hållbar framtid

Som boende i samma kommun som Dille Gård Naturbruksgymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
E-post: gymnasieantagningen@jgy.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog: Hållbar framtid så kommer skolan att kontakta dig.

Dille Gård Naturbruksgymnasium

Dille Gård Naturbruksgymnasium

Dille Gård Naturbruksgymnasium – den lilla skolan med de stora möjligheterna

På Dille Gård Naturbruksgymnasium utanför Östersund i Västra Jämtland kan du kombinera en utbildning med dina intressen. Skolan erbjuder Naturbruksprogrammet som ger dig både en yrkesexamen och högskolebehörighet. Programmet ges med inriktning Skog och du kan välja att läsa profiler...


Läs mer om Dille Gård Naturbruksgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Dille Gård Naturbruksgymnasium

Dille 226
836 95 Ås

 Visa telefonnummer
dillegard.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Skog: Hållbar framtid från Dille Gård Naturbruksgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.