Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Didaktus Liljeholmen
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 60 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 150,0
    (medelvärde: 208,2) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

samhällsvetenskapligaprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Beteendevetenskap

Didaktus Liljeholmen erbjuder Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen Beteendevetenskap. Under utbildningen får du lära dig om demokrati, makt, beteende, mänskliga rättigheter och internationalisering. Man fokuserar på olika perspektiv på samhället och kopplar ihop individ och samhälle.

Förberedd för universitet och högskola

Du får en bra kunskapsgrund för att nå dina mål och gå vidare till universitet och högskola. Didaktus Liljeholmen erbjuder strukturerade och sammanhållna skoldagar utan håltimmar. Du får relevanta och innehållsrika lektioner och föreläsningar. Alla klasser har sitt eget klassrum och ett engagerat lärarlag som följer med under dina tre år på Didaktus. Du har också en egen mentor som coachar dig under hela utbildningen.

Studiebesök

På Samhällsvetenskapsprogrammet kombineras teori med studiebesök och praktiska moment. Syftet är att du ska se helheten i din utbildning och bli redo att plugga vidare efter studenten. Didaktus har fått pris – ”årets UF-skola” – för sitt arbete med entreprenörskap och Ung Företagsamhet.

Individanpassad undervisning

Undervisningen och studiematerialet anpassas så långt det går efter dig som elev. Du får samhällsvetenskapliga kunskaper som du behöver enligt kursplanen och för att kunna läsa vidare. Det finns också studiepass för alla elever, oavsett nivå.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Rina Elias

Rinas bästa råd för gymnasiet

Läs mer Didaktus Liljeholmen

Rina Elias, 20 år har varit i Sverige sedan 2015 och pratar perfekt svenska. Hon har toppbetyg från Didaktus i Liljeholmen och planerar att studera till tandläkare.  För fyra år sedan såg livet rejält annorlunda ut.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Didaktus Liljeholmen

Didaktus Liljeholmen

På Didaktus Liljeholmen jobbar lärare och personal för att de gillar människor och tycker att du som är elev gör skolan till en spännande och händelserik arbetsplats. Rektorn på skolan finns alltid tillgänglig och lyssnar gärna på synpunkter från eleverna...


Läs mer om Didaktus Liljeholmen och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Didaktus Liljeholmen

Lövholmsvägen 2
11743 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.didaktus.se

Recensioner

Snittbetyg: 1,5

Baseras på 2 recensioner.

Leo
(1)
Dålig undervisning, otrevliga och outbildade lärare och det finns ingen känsla av gemenskap. Ledningen kändes fruktansvärt oseriös. Vissa lärare kränkte eleverna och det är väldigt stökigt på både lektioner och i korridorerna. Det är en otrygg miljö att vistas i och det uppstod ofta bråk. Nästan alla elever röker och några hade kniv på sig. Jag ...
Jennie Rosengren, rektor Kommentar:
Det är alltid väldigt tråkigt att höra om elever som haft en jobbig upplevelse av sin skoltid. Samtidigt vill vi gärna att eleverna berättar om det som inte är bra, annars kan vi aldrig bli bättre!   För några år sedan fanns det  problem med stök och bråk på skolan och i området. Vi har därför arbetat mycket med trygghet och studiero. Vi har set...
Visa hela
Anonym
(2)
Jag har gått bara en vecka i den har skolan och jag trivs inte alls. Innan jag började på didaktus fick jag många trevliga feedbacks om skolan från några av mina vänner men nu när jag går dit till skolan ser jag det inte som de beskrev det och jag är lite besviken och sorry men jag tror inte att didaktus är för mig som har stora drömmar för fram...
Biträdande rektor Kommentar:
Hej! Det är mycket tråkigt att höra att du upplever din skolstart som rörig. Vi vill ju såklart att du ska trivas direkt här hos oss. Det är många elever som börjar på skolan samtidigt och det därför kan ta några veckor innan alla är inne skolarbetet och alla nya strukturer. Det är mycket nytt att ta in. Vi tycker det är roligt att läsa...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(1,5)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Didaktus Liljeholmen, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Rinas bästa råd för gymnasiet

Rina Elias, 20 år har varit i Sverige sedan 2015 och pratar perfekt svenska. Hon har toppbetyg från Didaktus i Liljeholmen och planerar att studera till tandläkare.  För fyra år sedan såg livet rejält annorlunda ut.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: