Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Didaktus Liljeholmen, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 165,2)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 165,2)
Ladda ner poängplan
Vill du veta mer om programmet? 🤗

Om utbildningen

barn-ochfritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Barn- och fritidsprogrammet med inriktning Pedagogiskt och socialt arbete ger en utmärkt grund för dig som vill jobba som barnskötare, elevassistent eller annat liknande yrke efter dina gymnasiestudier.

Karaktärsämnena på Barn- och fritidsprogrammet får stort utrymme och du tränas i att arbeta med barn och att bli lyhörd för deras behov. Du lär dig möta, stödja och assistera barn och får förståelse för barn och vuxnas samspel och hur de utvecklas tillsammans.

Barnskötare eller elevassistent

Undervisningen på Didaktus Liljeholmen är strukturerad och ger dig bra förutsättningar att lyckas med dina mål. Efter att ha läst Barn- och fritidsprogrammet har du en yrkesexamen som barnskötare eller elevassistent. Här arbetar man strukturerat med fokus på din yrkesexamen. Du får en sammanhållen skoldag utan håltimmar. Du läser tillsammans med din klass i ert eget klassrum och samma lärare följer er under alla tre åren på Barn- och fritidsprogrammet.

Praktik på Barn- och fritidsprogrammet

På Barn- och fritidsprogrammet varvas APL (arbetsplatsförlagt lärande) med teori. Du får därför en bred kunskapsgrund att stå på samtidigt som du utvecklar en yrkesidentitet och blir trygg i din kommande yrkesroll. Du gör APL i tre omgångar under utbildningen.

Du läser pedagogik och genom intressanta och varierande föreläsningar och lektioner får du de kunskaper som kursplanen och yrket kräver. Du får också handledning och studiematerial anpassat efter dina behov.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se
Didaktus Liljeholmen
Lövholmsvägen 2
11743 Stockholm

Välkommen till Didaktus Liljeholmen 

...

Läs mer om Didaktus Liljeholmen och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
1/5
Kerlas
07 jun 2020
Sveriges sämsta skolan

Oseriös ledning. Skolan har fått många anmälningar så att skolinspektionen var på skolan och hade mässa möte. Polishundar och poliser letar efter droger på skolan ofta. Ledninge...

Jennie Rosengren, rektor
10 jun 2020
Hej, Det är tråkigt att höra att du inte är nöjd med utbildningen. Samtidigt tycker v...
Visa hela
5/5
barn och fritid
12 nov 2015
Världens bästa gymnasieskola

jag går barn och fritidsprogrammet årskurs 1. Jag älskar verkligen denna skola. Lärarna är hur bra som helst. Man kan prata med de om vad som helst och de hjälper än och stötar ...

Visa hela
Sponsrad