Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Didaktus Liljeholmen
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 80 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 95,0
    (medelvärde: 167,3) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2021-04-15

Om utbildningen

barn-ochfritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Barn- och fritidsprogrammet med inriktning Pedagogiskt och socialt arbete ger en utmärkt grund för dig som vill jobba som barnskötare, elevassistent eller annat liknande yrke efter dina gymnasiestudier.

Karaktärsämnena på Barn- och fritidsprogrammet får stort utrymme och du tränas i att arbeta med barn och att bli lyhörd för deras behov. Du lär dig möta, stödja och assistera barn och får förståelse för barn och vuxnas samspel och hur de utvecklas tillsammans.

Barnskötare eller elevassistent

Undervisningen på Didaktus Liljeholmen är strukturerad och ger dig bra förutsättningar att lyckas med dina mål. Efter att ha läst Barn- och fritidsprogrammet har du en yrkesexamen som barnskötare eller elevassistent. Här arbetar man strukturerat med fokus på din yrkesexamen. Du får en sammanhållen skoldag utan håltimmar. Du läser tillsammans med din klass i ert eget klassrum och samma lärare följer er under alla tre åren på Barn- och fritidsprogrammet.

Praktik på Barn- och fritidsprogrammet

På Barn- och fritidsprogrammet varvas APL (arbetsplatsförlagt lärande) med teori. Du får därför en bred kunskapsgrund att stå på samtidigt som du utvecklar en yrkesidentitet och blir trygg i din kommande yrkesroll. Du gör APL i tre omgångar under utbildningen.

Du läser pedagogik och genom intressanta och varierande föreläsningar och lektioner får du de kunskaper som kursplanen och yrket kräver. Du får också handledning och studiematerial anpassat efter dina behov.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Rina Elias

Rinas bästa råd för gymnasiet

Läs mer Didaktus Liljeholmen

Rina Elias, 20 år har varit i Sverige sedan 2015 och pratar perfekt svenska. Hon har toppbetyg från Didaktus i Liljeholmen och planerar att studera till tandläkare.  För fyra år sedan såg livet rejält annorlunda ut.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Didaktus Liljeholmen

Didaktus Liljeholmen

På Didaktus Liljeholmen jobbar lärare och personal för att de gillar människor och tycker att du som är elev gör skolan till en spännande och händelserik arbetsplats. Rektorn på skolan finns alltid tillgänglig och lyssnar gärna på synpunkter från eleverna...


Läs mer om Didaktus Liljeholmen och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Didaktus Liljeholmen

Lövholmsvägen 2
11743 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.didaktus.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 2 recensioner.

Kerlas
(1)
Oseriös ledning. Skolan har fått många anmälningar så att skolinspektionen var på skolan och hade mässa möte. Polishundar och poliser letar efter droger på skolan ofta. Ledningen behöver lära sig att kommunicera utan att skriker på elever som ber om för och läsa sina kurser. Mycket Skräp och stökigt på korridoren. Rektorn bytes flera gånger på k...
Jennie Rosengren, rektor Kommentar:
Hej, Det är tråkigt att höra att du inte är nöjd med utbildningen. Samtidigt tycker vi att det är väldigt viktigt att vi får höra det – annars kan vi ju aldrig bli bättre. Vi vet att det är flera som nu går ut trean som varit med om rektorsbyten och annat som gjort att utbildningen inte blev så bra som vi hade velat. Skolinspektionen gjord...
Visa hela
barn och fritid
(5)
jag går barn och fritidsprogrammet årskurs 1. Jag älskar verkligen denna skola. Lärarna är hur bra som helst. Man kan prata med de om vad som helst och de hjälper än och stötar så att man mår bra och att det går bra. Klassen är jättehärlig. Alla pratar med alla och man känner sig verkligen trygg när man kommer hit. Skolmaten är bra. Det finns ju...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Didaktus Liljeholmen, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Rinas bästa råd för gymnasiet

Rina Elias, 20 år har varit i Sverige sedan 2015 och pratar perfekt svenska. Hon har toppbetyg från Didaktus i Liljeholmen och planerar att studera till tandläkare.  För fyra år sedan såg livet rejält annorlunda ut.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: