Visa gymnasium.se som: Mobil

Vård- och omsorgsprogrammet

Didaktus Jakobsberg
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 80 (.)
Vård- och omsorgsprogrammet
  • Antagningspoäng: 135,0
    (medelvärde: 208,6) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2021-04-20

Om utbildningen

vård-och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

VO - Vård- och Omsorgsprogrammet på Didaktus Jakobsberg är ett yrkesprogram där du förbereds för arbete som undersköterska. Här läser du sammanhållna skoldagar utan håltimmar och varje klass har sitt eget klassrum. I utbildningen varvas teori med praktik, vilket bidrar till att du kommer känna dig trygg i rollen som undersköterska redan innan du tagit studenten. Undervisningen på Vård- och omsorgsprogrammet utgår från karaktärsämnena, med kärnämnena integrerade.

På Vård- och omsorgsprogrammet får du övning inför ditt kommande yrkesliv och du lär dig bemöta personer som behöver hjälp och stöd i vardagen. Du får kunskaper om hälsa, sjukdomstillstånd och hur kroppen fungerar.

Praktik och handledning på Didaktus

På Didaktus är undervisningen strukturerad och leds av engagerade lärare, vilket ger dig en bra kunskapsgrund och goda förutsättningar lyckas med dina mål. Är du dessutom intresserad av vård- och omsorg och ser till att ha hög närvaro och tar ansvar kommer du klara det mesta av dina studier under skoltid.

Lärarna på Didaktus arbetar sammansvetsat i lärarlag och följer eleverna under hela studietiden. Du förbereds för arbetet som undersköterska genom relevanta och innehållsrika lektioner och föreläsningar samt genom tre praktikperioder. Du får handledning och anpassat studieupplägg och man försöker alltid tillgodose elevens behov.

Ljus framtid som undersköterska

Som undersköterska kommer du arbeta med att stödja personer i behov av omsorg och vård i olika verksamheter inom landsting och kommun. Arbetsmarknaden ser ljus ut för undersköterskor då kompetens och utbildad personal är efterfrågad.

Om du vill kan du välja kurser för grundläggande högskolebehörighet och sedan läsa vidare på högskola eller universitet till exempelvis sjuksköterska, socionom, polis eller sjukgymnast.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Ung kille med svart keps står mot en vit vägg

"Didaktus har blivit som mitt andra hem"

Läs mer här Didaktus Jakobsberg

Mojtaba läser Vård- och omsorgsprogrammet på Didaktus Jakobsberg. Läs mer om varför han valde sin utbildning och hans upplevelser av skolan! 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Didaktus Jakobsberg

Välkommen till Didaktus Jakobsberg!

På Didaktus Jakobsberg har du möjligheter att nå dina personliga mål. Det här är en liten skola med stort engagemang. Du kan välja mellan fem olika gymnasieprogram. Är du nyfiken, orädd, driftig, kreativ och fördomsfri är Didaktus skolan för dig!...


Läs mer om Didaktus Jakobsberg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Didaktus Jakobsberg

Järfällavägen 106
177 41 Järfälla

 Visa telefonnummer
www.didaktus.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Didaktus Jakobsberg, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"Didaktus har blivit som mitt an...

Mojtaba läser Vård- och omsorgsprogrammet på Didaktus Jakobsberg. Läs mer om varför han valde sin utbildning och hans upplevelser av skolan! 

Läs mer här

Du kanske också är intresserad av: