Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 142,5
(medelvärde: 240,3)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 142,5
(medelvärde: 240,3)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, Medicin

Naturvetenskapsprogrammet på Drottning Blanka har profilen Medicin.

Utbildningen passar dig som är intresserad av vetenskap, analys, experiment och laborationer och som vill studera vidare efter gymnasiet. Här rustas du med värdefulla insikter och kunskaper inför en framtid full av spännande möjligheter.

Vi är skolan som bryr sig om både dig som elev och världen som du så småningom ska ut i. Därför har varje år hos oss ett tydligt fokus: personligt (år 1), lokalt (år 2) och globalt engagemang (år 3). Det börjar med din personliga utveckling och slutar med hur du kan vara med och driva framgång inom ditt område även för andra på vår jord.

Om programmet

Naturvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av vetenskap och matematik och vill ha en bred gymnasieutbildning med oändliga möjligheter. Vi erbjuder inriktningen naturvetenskap med profil medicin. Speciellt för naturvetenskapliga utbildningar är att de ger träning i att använda och förstå vetenskapliga metoder. Du som elev lär dig skilja på spekulationer och på vedertagna fakta. Du får chansen att lösa problem och dra slutsatser på ett vetenskapligt sätt. All kunskap du tar del av, har samlats ihop av diverse historiska människor under årens gång, kanske är det just du som bygger vidare på det arvet. Detta kan vara ditt första steg mot en karriär som läkare, ingenjör, tandläkare eller biolog.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Järfälla
  • Svenska

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Drottning Blankas Gymnasieskola Jakobsberg

Drottning Blanka Jakobsberg

Hösten 2022 blev tidigare Didaktus Jakobsberg en del av Drottning Blankas Gymnasieskolors nätverk om totalt 27 skolor. Gymnasiet i Jakobsberg blev ett välkommet tillskott till en stark skolgrupp som de senaste åren ökat i popularitet bland Stockholms ungdomar. Vi har...

Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Jakobsberg och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
1/5
XX
20 apr 2020
Börja inte denna skola

Går i naturvetenskapsprogrammet och kan lätt säga att jag hade valt en annan skola om jag kunde gå tillbaka i tiden. Skolmaten är inte god alls och du kommer ofta behöva äta ute...

Pia Johansson, rektor
15 maj 2020
Hej! Det är väldigt tråkigt att höra att du inte är nöjd med skolan. Alla i personalen ...
Visa hela
Sponsrad