Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling - Produktdesign

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 160,0
(medelvärde: 240,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 160,0
(medelvärde: 240,3)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Studera Teknikprogrammet med inriktning Design och Produktutveckling

Produktdesign är vad det låter som: varje produkt, digital eller fysisk har en bakomliggande design som rymmer all samlad kunskap som behövs för att den ska bli funktionell och estetiskt tilltalande. Exempel på vad en produktdesigner gör kan vara att designa en högtalare som i sin fysiska form förbättrar ljudet från de tekniska komponenterna och samtidigt gör den vacker.

Vad får jag lära mig på Produktdesign?

Här får du lära dig hur du går från idé till färdig modell och hur du på förhand kan beräkna produktens funktionalitet och hållbarhet. Du får även lära dig att marknadsföra produkten och sälja din idé. Dina främsta verktyg under din utbildning hos oss är: dator, miniräknare, CAD, 3D-printer och geometri.

Vem ska söka Produktdesign?

Du är intresserad av teknik, matematik och produkternas design och har en kreativ ådra där du tycker om att uttrycka dig visuellt. Du behöver inte ha förkunskaper om grafiska verktyg, produktdesign eller CAD, det lär du dig hos oss.

Om Teknikprogrammet

Teknikprogrammet med inriktning Design och Produktutveckling ger dig en av de bredaste behörigheterna mot högskolan. För dig som vill läsa vidare på någon typ av teknisk utbildning är detta utbildningen för dig. Du får jobba konkret med produkternas designprocess och samla på dig kunskapen som krävs för att gå från idé till färdig modell.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling - Produktdesign, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design & produktutveckling - Produktdesign

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling - Produktdesign så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Designgymnasiet Sickla
Marcusplatsen 5A
131 54 Stockholm

Har du också designdrömmar?

Välkommen till en av Sveriges bästa designskolor på gymnasienivå! De elever som läser på Designgymnasiet Sickla har alla några gemensamma nämnare: nyfikenhet, kreativitet och ett stort intresse för skapande och design. Designgymnasiet Sickla erbjuder tre olika program, alla med designinriktning....

Läs mer om Designgymnasiet Sickla och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 2,5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
4/5
Nöjd tjej
03 feb 2020
Mysig trivsam skola

Trivs jättebra här på DG Sickla! Det är lagom litet med mycket öppna ytor och fönster samt glasdörrar. Tycker dessutom att lärarna ger bra motivation och pepp så att man vill lä...

Visa hela
1/5
Anna
23 nov 2019
Helt fruktansvärt!

En sjukt dålig skola med lite resurser, dålig mat, ingen pedagogik, kass ledning och undermåliga lärare. Ett stökigt program utan arbetsro eller ambition med en massa stökiga ki...

Hanna Levin, rektor
31 jan 2020
Hej, Det här var ingen rolig läsning och självklart tar vi detta på stort allvar. Även ...
Visa hela
Sponsrad