Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Designgymnasiet Sickla
Programinformation
Nacka
Antal elever: cirka 80 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 182,5
    (medelvärde: 253,8) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2021-01-27
2021-05-07

Film

Hur är det att plugga Teknikprogrammet med inriktning Design och produktutveckling på Designgymnasiet?

Om utbildningen

Teknikprogrammet, Design och produktutveckling på Designgymnasiet

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program där du får kunskaper om teknik och teknisk utveckling. Efter studenten är du behörig till de flesta tekniska utbildningar på universitet. Under utbildningen kommer vi att fokusera på teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med fokus på hållbar utveckling. Du kommer att utveckla dina kunskaper inom teknik, fysik och matematik, med inriktning mot tekniska processer.

Det råder ingen tvekan om att den digitala tekniken är framtiden inom många fält. Därför kommer alla ämnen du läser hjälpa dig att utveckla din förmåga att använda digital teknik, särskilt som ett redskap för teknik och teknisk utveckling.

Design och produktutveckling

På inriktningen kommer du att lära dig om design och produktutveckling, både praktiskt och teoretiskt. Idag är självklart datorstyrd design och konstruktion det centrala metoderna. Du kommer också få lära dig hur du skapar en produkt hela vägen från idé fram till en prototyp, det vill säga hur designprocess och designmetodik går till.

Produktdesign

Inom denna inriktning kombinerar du ditt tekniska och logiska sinne med ditt intresse för design och konstruktion för att jobba med formgivning, där funktion och användbarhet har hög prioritet. Vi arbetar med designprocessen där du lär dig att följa en produkts utveckling, från idé via skisser och ritningar, till prototyp och tillverkning. Du läser kurser som Design, Konstruktion och Cad. Ämnet Cad (Computer aided design) innebär att med datorns hjälp konstruera och designa verkliga och virtuella objekt. Geometri är grunden för att, via skiss och ritteknik, kunna förverkliga en idé för att sedan tillverka produkten. På Design och Produktutveckling får du en känsla för designbranschen redan på skolan och en bred utbildning med många möjligheter till fortsatta studier.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Evelyn från Designgymnasiet Sickla

Hur är det att plugga design och produktutveckling?

Läs mer Designgymnasiet Sickla

Evelyn går sista året på Designgymnasiet Sickla där hon läser Design och Produktutveckling. I framtiden vill hon bli inredningsarkitekt och drömmer att plugga utomlands.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

Designgymnasiet Sickla

Designgymnasiet Sickla

En framstående gymnasieskola inom design

Välkommen till en av Sveriges bästa designskolor på gymnasienivå! De elever som läser på Designgymnasiet Sickla har alla några gemensamma nämnare: nyfikenhet, kreativitet och ett stort intresse för skapande och design. Designgymnasiet Sickla erbjuder tre olika program, alla med designinriktning....


Läs mer om Designgymnasiet Sickla och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Designgymnasiet Sickla

Marcusplatsen 5A
131 54 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.designgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 2,5

Baseras på 2 recensioner.

Nöjd tjej
(4)
Trivs jättebra här på DG Sickla! Det är lagom litet med mycket öppna ytor och fönster samt glasdörrar. Tycker dessutom att lärarna ger bra motivation och pepp så att man vill lära sig och vara här. Är man intresserad av DGs program/linjer tycker jag absolut att man ska komma hit och kolla!
Anna
(1)
En sjukt dålig skola med lite resurser, dålig mat, ingen pedagogik, kass ledning och undermåliga lärare. Ett stökigt program utan arbetsro eller ambition med en massa stökiga killar och ett litet fåtal tjejer.
Hanna Levin, rektor Kommentar:
Hej, Det här var ingen rolig läsning och självklart tar vi detta på stort allvar. Även om vi inte känner igen bilden du ger från vår elevenkät kommer vi aldrig vara nöjda förrän 100% av våra elever är nöjda och trivs hos oss. Därför arbetar vi aktivt med personal och elever kring värdegrund och kvalitet hela tiden. Jag vill gärna prata med dig...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling från Designgymnasiet Sickla, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,5)
Baseras på 2 recensioner.
Reportage
Hur är det att plugga design och...

Evelyn går sista året på Designgymnasiet Sickla där hon läser Design och Produktutveckling. I framtiden vill hon bli inredningsarkitekt och drömmer att plugga utomlands.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: