Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Designgymnasiet Sickla
Programinformation
Nacka
Antal elever: cirka 90 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 180,0
    (medelvärde: 243,4) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-12-03
2021-01-27
2021-05-07

Film

Ska du välja gymnasium och är intresserad av design? Designgymnasiet är en av Sveriges absolut bästa designskolor på gymnasienivå. Här omges du av andra elever med liknande intressen som på ett nyfiket och kreativt sätt följer och förverkligar sina drömmar.

Om utbildningen

Mode eller inredning på Designgymnasiet Sickla

På Designgymnasiet Sickla kan du läsa Estetiska programmet, med inriktning Bild och formgivning. Antingen kan du välja att läsa profil modedesign eller inredning, 

Design, mode och inredning

Modedesign och inredning är ett högskoleförberedande program på Designgymnasiet som gör dig redo för vidare utbildning på exempelvis designhögskolor. Utbildningen utgår från det Estetiska programmet med inriktning Bild och formgivning. Med kurser i Bild, Form och Design får du en känsla för branschen redan på skolan, och en bra start på en fortsatt utbildning och karriär.

Utbildningen passar dig som vill studera vidare och arbeta inom design, bild- och formgivningbranschen. Utbildningen ger både grundläggande kunskaper inom bild- och form-området och stimulerar till personlig utveckling i idéformulering och gestaltning. Detta i kombination med design- och formgivningskurser gör att du får utveckla ditt intresse mot mode eller inredningsdesign. Du väljer inriktning efter årskurs 1, antingen Inredning eller Mode. Du läser då kurser som fördjupar ditt val.

Under gymnasietiden får du möjlighet att öva ditt tekniska handlag med en rad olika verktyg och metoder för bildframställning – från penna till dator. En orientering i bildanalys och visuell kommunikation ger dig perspektiv på olika förhållningssätt till bildbegreppet och ditt eget bildskapande.

Högskolebehörighet

Om du vill kombinera att förbereda dig för högskolan med ditt intresse för design och formgivning så är detta rätt program för dig. Du läser en stark bas av kurser som ger dig högskolebehörighet kombinerat med design- och formgivningskurser där du får utveckla ditt intresse mot mode eller inredningsdesign.

Grundläggande behörighet krävs till all högskoleutbildning och kraven är samma oavsett vilken högskoleutbildning på grundnivå du söker. Inom ramen för det individuella valet på Designgymnasiet Sickla ges ytterligare möjligheter att höja din behörighet, till exempel genom att välja att läsa kurserna Matematik 2b och 3b.

Starta eget företag med UF

Genom Ungt Företagande får du chansen att starta och driva ditt eget företag. Du får då utifrån din egen idé undersöka marknaden, söka startbidrag, utveckla din produkt eller tjänst, marknadsföra den och slutligen sälja den.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Utbildningen ger grundläggande behörighet till universitet/högskola och förbereder dig för bild-, konst- och designrelaterade högre utbildningar som exempelvis designhögskolor som Beckmans, Konstfack, Textilhögskolan i Borås och HDK. 

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Evelyn från Designgymnasiet Sickla

Hur är det att plugga design och produktutveckling?

Läs mer Designgymnasiet Sickla

Evelyn går sista året på Designgymnasiet Sickla där hon läser Design och Produktutveckling. I framtiden vill hon bli inredningsarkitekt och drömmer att plugga utomlands.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

Designgymnasiet Sickla

Designgymnasiet Sickla

En framstående gymnasieskola inom design

Välkommen till en av Sveriges bästa designskolor på gymnasienivå! De elever som läser på Designgymnasiet Sickla har alla några gemensamma nämnare: nyfikenhet, kreativitet och ett stort intresse för skapande och design. Designgymnasiet Sickla erbjuder tre olika program, alla med designinriktning....


Läs mer om Designgymnasiet Sickla och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Designgymnasiet Sickla

Marcusplatsen 5A
131 54 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.designgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,8

Baseras på 4 recensioner.

Nöjd
(4)
Bästa skolan med sköna elever och lärare. Perfekt om du gillar att vara kreativ. Dock så är inte maten så god men det går att fixa.
--
(3)
Helt okej lärare och inte den bästa maten - fin gemenskap och mysiga lokaler
Bella Från Estet-mode
(5)
Jag tycker mitt gymnasium är bäst för att gemenskapen i skolan är på topp. Tack vare den gemenskapen, både med lärare och andra elever på skolan, så har skolan gått bättre och jag har även fått vänner för livet. Linjen Estet med inriktning mode har varit väldigt kul att studera. Man lär sig om tyger, hur man kan göra mönster och såklart att sy....
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Bild & formgivning från Designgymnasiet Sickla, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,8)
Baseras på 4 recensioner.
Reportage
Hur är det att plugga design och...

Evelyn går sista året på Designgymnasiet Sickla där hon läser Design och Produktutveckling. I framtiden vill hon bli inredningsarkitekt och drömmer att plugga utomlands.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: