Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Textildesign

Designgymnasiet Malmö
Programinformation
Malmö
Hantverksprogrammet
Lärlingsutbildning
(Läs mer) Öppet hus
2020-12-08
2021-01-28
2021-04-20

Om utbildningen

Textildesign

Textildesign är för oss lika med design och fokus på hantverket. På textildesign lär du dig att bli riktigt bra på att sy. Textildesignern har stor kunskap inom designprocessen och hantverket.

Vad får jag lära mig på textildesign?

Här får du lära dig att sy på en yrkesmässig nivå. Du kommer arbeta med att sy 12 timmar i veckan och du lär du dig allt från grunderna till avancerad finsömnad. Dina främsta verktyg är: penna, dator, pensel, symaskin, industrimaskiner, sax och sist men inte minst din kreativa förmåga!

Under dina tre år hos oss kommer du att göra 15 veckors praktik (APL) under årskurs 2 och 3. Under praktiken får du möjlighet att omsätta dina kunskaper i sömnad, mönsterkonstruktion, kundbemötande med mera. Exempel på praktikplatser är bland annat Svenska Moderådet, Bea Szenfeld, Nikolaj d Étolies, Lindex, Camilla Wellton, SVT:s kostymförråd, Cirkus Cirkör m fl.

Vem ska söka till textildesign?

Du är intresserad av att sy och är nyfiken på den kreativa process det innebär att skapa inom textilfältet. Du behöver inte ha förkunskaper inom textil, detta lär du dig hos oss.

Om Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet är ett yrkesprogram vilket innebär att du får verkligt mycket tid att jobba med ditt intresseomåde sömnad och design. Du kan börja jobba som textildesigner på instegsnivå inom textil branschen. Det finns också många möjligheter för lärlingsplatser, yrkesutbildningar och kurser på folkhögskola. Vill du läsa in din högskolebehörighet kan du enkelt välja till dessa kurser hos oss.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Textildesign, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Reportage

Evelyn från Designgymnasiet Sickla

Hur är det att plugga design och produktutveckling?

Läs mer Designgymnasiet Sickla

Evelyn går sista året på Designgymnasiet Sickla där hon läser Design och Produktutveckling. I framtiden vill hon bli inredningsarkitekt och drömmer att plugga utomlands.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Textildesign så kommer skolan att kontakta dig.

Designgymnasiet Malmö

Malmö – här kommer vi!

Nu tar vi äntligen steget och startar Designgymnasiet i härligt kreativa Malmö! Vi ser fram emot att få bygga en unik skola med en stark designkultur och stort designnätverk. Här finns alla förutsättningar med designmetropolen Köpenhamn som granne och många...


Läs mer om Designgymnasiet Malmö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Designgymnasiet Malmö

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Textildesign från Designgymnasiet Malmö , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Hur är det att plugga design och...

Evelyn går sista året på Designgymnasiet Sickla där hon läser Design och Produktutveckling. I framtiden vill hon bli inredningsarkitekt och drömmer att plugga utomlands.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: