Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig! ⭐

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Designgymnasiet Kungsholmen
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 80 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 192,5
    (medelvärde: 236,4) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-26
2020-11-30
2021-01-25
2021-04-24

Om utbildningen

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Estetiken handlar om hur olika konstnärliga uttrycksformer uppfattas av människors sinnen. Vad är fint, vad är fult och vem bestämmer det? Estetiska programmet är högskoleförberedande och utgår från ett konstnärligt, kulturellt och kommunikativt perspektiv. Utifrån det får du utveckla dina kunskaper om de estetiska uttrycksformerna och om människans roll i världen, genom historien och i samtiden.

Under din utbildning hos oss kommer du att arbeta med skapande, både på egen hand och tillsammans med andra.  En viktig del av programmet är att du får utveckla din förmåga att kommunicera dina tankar och idéer med hjälp av estetiska uttrycksmedel.

Bild och form

Du kommer att få lära dig hur man framställer bilder med olika tekniker, både i 2D och 3D. Du kommer att utveckla din förmåga att uttrycka dig visuellt, och även hur man tolkar visuella uttryck ur olika perspektiv. Dessutom får du möjlighet att välja någon del av bildområdet som du vill fokusera på.

Grafisk Design

Om du vill fördjupa ditt intresse för design och formgivning så ska du rikta in dig mot grafisk design. Utbildningen ger grundläggande behörighet till universitet/högskola och förbereder dig för bild-, konst- och designrelaterade högre utbildningar.

Inredningsdesign

Om du vill förbereda dig för högskolan och fördjupa ditt intresse för design och formgivning så är det Estetiska programmet med inriktning Bild och formgivning ett bra val. Inriktningen vänder sig till dig som vill studera vidare och arbeta inom design och formgivningbranschen. Utbildningen ger både grundläggande kunskaper inom bild- och form-området och stimulerar till personlig utveckling i idéformulering och gestaltning. Detta kombinerat med design- och formgivningskurser får du utveckla ditt intresse mot inredningsdesign.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Efter Estetiska programmet har du möjlighet att studera vidare inom konst och design. Du kan också välja mellan andra områden.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Ivan från Designgymnasiet Kungsholmen

Hur är det att plugga grafisk design?

Läs mer Designgymnasiet Kungsholmen

Ivan går på Designgymnasiet Kungsholmen där han pluggar Grafisk design. Det bästa med utbildningen är att få designa och skapa.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

Designgymnasiet Kungsholmen

Designgymnasiet Kungsholmen

Vill du göra verklighet av dina designdrömmar?

Välkommen till Designgymnasiet Kungsholmen i Stockholm. Här hittar du en kreativ och stimulerande stämning där elever och lärare bryr sig om varandra. Det betyder att sammanhållningen på skolan är väldigt bra.  Tidigare hette vår skola Design and Construction College Stockholm....


Läs mer om Designgymnasiet Kungsholmen och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Designgymnasiet Kungsholmen

Strandbergsgatan 16 B
112 51 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.designgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 4 recensioner.

Emma
(5)
Bild och form är en praktisk och rolig utbildning för dig som är estetiskt intresserad. Här får du låta kreativiteten flöda och skapa tillsammans med dina vänner!
To-To ;P
(4)
Jag rekommenderar definitivt denna skola. Jag går sista året nu och har haft otroligt roligt. Jag har lärt mig så mycket saker. Detta pga otroligt bra lärare. Jag fick tack vare skolan åka utomlands i tre veckor och volontärarbeta och det har lätt till att jag fått jobb erbjudande i andra länder. Både inom reklam, mode och marknadsföring.
Fanny
(5)
Jag har gett programmet och skolan högsta betyg på alla kategorierna. Jag trivs verkligen superbra. Lärarna i de estetiska ämnena är både väldigt kunniga och bra på att lära ut. De brinner för sina ämnen och är omtyckta bland eleverna. Lokalerna är mysiga vilket gör att man känner sig som hemma. Långa lunchköer och det gamla vanliga skolmatsalss...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Bild & formgivning från Designgymnasiet Kungsholmen, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,8)
Baseras på 4 recensioner.
Reportage
Hur är det att plugga grafisk de...

Ivan går på Designgymnasiet Kungsholmen där han pluggar Grafisk design. Det bästa med utbildningen är att få designa och skapa.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: