Peter på Designgymnasiet Kungsholmen

Designgymnasiet Kungsholmen

Peter är elev på DCC i Stockholm

Peter Holtze läser estetiska programmet på Designgymnasiet Kungsholmen i Stockholm

Varför valde du ditt program/skolan? Varför passar programmet dig?

- Jag började läsa Naturprogrammet men kände att det inte var rätt för mig. Det är svårt att veta vad man vill bli när man går i 9:an. Jag lyssnade för mycket på andra istället för att känna efter vad jag brann för – bild och formgivning. Jag kände ganska snart att Natur inte var rätt för mig och valde därför att gå om ettan för att komma in på Estetprogrammet på Designgymnasiet och få plugga något som jag faktiskt gillar

Berätta lite kort om din utbildning. Vad läser ni och hur arbetar ni – praktik, prov osv.

- Jag går på en relativt liten skola där alla känner varandra. Inom Estetprogrammet umgås alla mellan klasserna. Vi har mycket frihet, utbildningen är både kreativ och självständig. Jag gillar när jag själv får bestämma formen för mitt skapande.

Hur är lärarna och lokalerna? Klassen?

- Lärarna är suveräna. Vendela, min mentor och lärare i Bild, är helt klart den bästa läraren jag någonsin haft. Här lockar lärarna fram kreativiteten med frågor.

Vilket är ditt drömjobb? Vilka karriärmöjligheter/studiemöjligheter finns efter studenten?

- Mitt drömjobb är att bli designer, men jag har ännu inte bestämt mig inom vad, antagligen inredning, mode eller grafiskt. Jag håller det öppet och ser vilka möjligheter som dyker upp.

Tror du att du kommer att plugga vidare? I så fall vad och varför?

- Ja, först kommer jag jobba och resa några år, sen vill jag plugga vidare inom design någonstans i världen, gärna utomlands.

Vad är det roligaste du har gjort under utbildningen? Vilket är ditt bästa minne från tiden på gymnasiet?

- Designgymnasiet är en skola där det är lätt att påverka. Jag är involverad i både elevrådet och som elevambassadör vilket är otroligt kul. Här bygger vi våra egna traditioner, såsom fotbollsturneringar, julmarknader där vi bjuder in allmänheten osv. Alla på skolan är engagerade.

Varför skulle du rekommendera skolan/programmet till andra?

- Estetprogrammet passar elever som gillar att uttrycka sig kreativt. Teori blandas med kreativt skapande, om man vill kan man plugga vidare så kan man det. Att skolan är liten tycker jag är en stor fördel. Lärarna kan namnet på alla elevere och vi har en bra stämning. Eleverna har fått vara med och påverka hur skolan ser ut. Vi estetelever har också fått vara med och designa entrén till skolan, den är jättefin och helt unik för vår skola.

Avdelare

Läs mer om Designgymnasiet Kungsholmen

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Designgymnasiet Kungsholmen.

Medlemslogin