Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Designgymnasiet Kungsholmen
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 32 (år 1)
Estetiska programmet
(Läs mer) Öppet hus
2020-04-24
2020-04-25

Om utbildningen

Är du kreativ, konstnärlig och har känsla för färg och form?

Ja! Vill du också arbeta med design, arkitektur eller inom något annat inom det estetiska området? Då är Estetiska programmet med inriktning Bild och formgivning något för dig. På Designgymnasiet Kungsholmen har vi två olika utbildningar inom programmet – Grafisk design och Inredningsdesign.

Grafisk Design och Inredningsdesign

Designgymnasiet Kungsholmen erbjuder Bild & formgivning som inriktning på Estetiska programmet. Inom inriktningen kommer du ha två valmöjligheter - Grafisk design och Inredningsdesign.  Inom båda får du utveckla din förmåga till inlevelse, skapande och uttryck. Inom ämnen som bild, form, konst och design får du testa olika tekniker och material.

En portfolio inför framtiden

På Estetiska programmet får du bygga upp din portfolio. Portfolion blir som ett mål för utbildningen, det är nämligen i den du samlar alla arbeten och saker du har skapat under dina tre år. Denna är viktig för framtiden och när du ska söka dig vidare till högre utbildningar inom konst och kultur. Lärarna på Estetiska programmet på Designgymnasiet Kungsholmen är duktiga och erfarna och arbetar nära företag och högskolor så att du ska få aktuella kunskaper och erfarenhet.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Efter Estetiska programmet har du möjlighet att studera vidare inom konst och design. Du kan också välja mellan andra områden.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Som boende i samma kommun som Designgymnasiet Kungsholmen söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Ivan från Designgymnasiet Kungsholmen

Hur är det att plugga grafisk design?

Läs mer Designgymnasiet Kungsholmen

Ivan går på Designgymnasiet Kungsholmen där han pluggar Grafisk design. Det bästa med utbildningen är att få designa och skapa.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

Designgymnasiet Kungsholmen

Designgymnasiet Kungsholmen

Vill du göra verklighet av dina designdrömmar?

Välkommen till Designgymnasiet Kungsholmen i Stockholm. Här hittar du en kreativ och stimulerande stämning där elever och lärare bryr sig om varandra. Det betyder att sammanhållningen på skolan är väldigt bra.  Tidigare hette vår skola Design and Construction College Stockholm....


Läs mer om Designgymnasiet Kungsholmen och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Designgymnasiet Kungsholmen

Strandbergsgatan 16 B
112 51 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.designgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 4 recensioner.

Emma
(5)
Bild och form är en praktisk och rolig utbildning för dig som är estetiskt intresserad. Här får du låta kreativiteten flöda och skapa tillsammans med dina vänner!
To-To ;P
(4)
Jag rekommenderar definitivt denna skola. Jag går sista året nu och har haft otroligt roligt. Jag har lärt mig så mycket saker. Detta pga otroligt bra lärare. Jag fick tack vare skolan åka utomlands i tre veckor och volontärarbeta och det har lätt till att jag fått jobb erbjudande i andra länder. Både inom reklam, mode och marknadsföring.
Fanny
(5)
Jag har gett programmet och skolan högsta betyg på alla kategorierna. Jag trivs verkligen superbra. Lärarna i de estetiska ämnena är både väldigt kunniga och bra på att lära ut. De brinner för sina ämnen och är omtyckta bland eleverna. Lokalerna är mysiga vilket gör att man känner sig som hemma. Långa lunchköer och det gamla vanliga skolmatsalss...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Bild & formgivning från Designgymnasiet Kungsholmen, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,8)
Baseras på 4 recensioner.
Reportage
Hur är det att plugga grafisk de...

Ivan går på Designgymnasiet Kungsholmen där han pluggar Grafisk design. Det bästa med utbildningen är att få designa och skapa.

Läs mer