Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Samhällsvetenskapsprogrammet
Inga recensioner än

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

De Geergymnasiet, i Norrköping
Antal elever
Antal elever: cirka 260 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 222,5
(medelvärde: 253,8)
Antal elever
Antal elever: cirka 260 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 222,5
(medelvärde: 253,8)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

elev på samhällsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Samhällsvetenskap

Att tänka kreativt när det gäller vårt samhälle kommer att vara mycket viktigt i framtiden – speciellt med tanke på att världen förändras i en allt snabbare takt. På det samhällsvetenskapliga programmet lägger du grunden för att göra skillnad – oavsett om du drömmer om att förändra och påverka livet och samhället för människorna i ditt närområde eller på andra sidan jordklotet.

Programmet är högskoleförberedande och oavsett vilken av våra tre inriktningar du väljer får du under ledning av erfarna lärare en bred utbildning med oändliga möjligheter för din framtida karriär. Du får studera samhällsfrågor i både Sverige och övriga världen, exempelvis demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö. Samtidigt utvecklar du viktiga förmågor som att tänka kritiskt, vara kreativ, att samarbeta med andra och att hitta lösningar på olika problem.

Inriktning samhällsvetenskap

Idag lever vi i en värld som hela tiden förändras och snurrar i en allt snabbare takt. Därför behövs du som kan tänka i nya banor inom samhällsutveckling. På De Geergymnasiet har vi en lång tradition av att tillsammans arbeta mot ett bättre och rättvisare samhälle, både för oss själva och morgondagens generationer.

Inriktningen ger dig en mångsidig bild av det moderna samhället och de kunskaper du behöver för högskolestudier inom ett brett samhällsvetenskapligt område. Du får lära dig varför saker händer i Sverige och övriga världen och vilka konsekvenser det får. Du får också möjlighet att följa med i aktuella samhällsdebatter, öka din internationella förståelse och studera människans utveckling både som individ och i grupper. Ämnena du läser är framför allt samhällskunskap, religionskunskap, historia och geografi, men vi erbjuder också många kurser där du kan studera bland annat entreprenörskap, internationella relationer och ungdomskulturer.

Efter examen står många dörrar öppna för dig, oavsett om du tänker dig en karriär i Sverige eller vill ha hela världen som din arbetsplats. Du kanske vill skapa förutsättningar för utvecklingen av framtidens samhälle som samhällsplanerare? Ha en viktig roll i Sveriges relationer med omvärlden som diplomat? Eller göra en betydelsefull insats för vår planet som miljövetare?

Samhällsprogrammets Internationella profil

Med hjälp av individuellt val-kurserna i åk 2 och åk 3 skapar du en fördjupning i din utbildning med fokus på global hållbar utveckling, internationella relationer och mänskliga rättigheter.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.
De Geergymnasiet
Nygatan 68
602 34 Norrköping

Välkommen till De Geergymnasiet i Norrköping - kreativitet sedan 150 år!

De Geergymnasiet i Norrköping har en lång historia och grundades redan år 1868 och var då Norrköpings första gymnasieskola. Efter det har skolan, i dess vackra centrala lokaler, utbildat bland annat språkmästare, skribenter och scenpersonligheter. De Geergymnasiet har även haft...

Läs mer om De Geergymnasiet och visa alla program.

Sponsrad