Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Samhällsvetenskapsprogrammet
Inga recensioner än

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier och Journalistik

De Geergymnasiet, i Norrköping
Antal elever
Antal elever: cirka 260 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 222,5
(medelvärde: 253,8)
Antal elever
Antal elever: cirka 260 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 222,5
(medelvärde: 253,8)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

elever på utbildningen medier och journalistik

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Medier och Journalistik

Att tänka kreativt när det gäller vårt samhälle kommer att vara mycket viktigt i framtiden – speciellt med tanke på att världen förändras i en allt snabbare takt. På det samhällsvetenskapliga programmet lägger du grunden för att göra skillnad – oavsett om du drömmer om att förändra och påverka livet och samhället för människorna i ditt närområde eller på andra sidan jordklotet.

Programmet är högskoleförberedande och oavsett vilken av våra tre inriktningar du väljer får du under ledning av erfarna lärare en bred utbildning med oändliga möjligheter för din framtida karriär. Du får studera samhällsfrågor i både Sverige och övriga världen, exempelvis demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö. Samtidigt utvecklar du viktiga förmågor som att tänka kritiskt, vara kreativ, att samarbeta med andra och att hitta lösningar på olika problem.

Inriktning medier, information och kommunikation

Förmågan att kunna kommunicera effektivt i en värld där informationen sköljer över oss kommer att vara viktig i framtiden, oavsett om det sker online eller offline. Vi rustar dig för denna spännande och utmanande verklighet.

Inriktningen är både teoretisk och praktisk. Den ger dig stora möjligheter att skapa och tänka kreativt – självklart med stöd av modern teknik. Det innebär bland annat att du får utforma reklamkampanjer, skriva och fotografera för skolans nättidning, skapa fotoutställningar, göra radioprogram och spela in kortfilmer. Du lär dig hur du utformar effektiva budskap för olika målgrupper och medier samt hur vi människor påverkas av reklam och andra intryck i samhället.

Efter dina tre år hos oss har du stora möjligheter till en kreativ framtid hur den än ser ut. Det kan vara att sprida viktig information till medborgarna som informatör på en myndighet, skriva grävande reportage som journalist eller att skapa slagkraftiga reklamkampanjer som art director eller copywriter.

Samhällsprogrammets Internationella profil

Med hjälp av individuellt val-kurserna i åk 2 och åk 3 skapar du en fördjupning i din utbildning med fokus på global hållbar utveckling, internationella relationer och mänskliga rättigheter.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier och Journalistik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier och Journalistik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier och Journalistik så kommer skolan att kontakta dig.
De Geergymnasiet
Nygatan 68
602 34 Norrköping

Välkommen till De Geergymnasiet i Norrköping - kreativitet sedan 150 år!

De Geergymnasiet i Norrköping har en lång historia och grundades redan år 1868 och var då Norrköpings första gymnasieskola. Efter det har skolan, i dess vackra centrala lokaler, utbildat bland annat språkmästare, skribenter och scenpersonligheter. De Geergymnasiet har även haft...

Läs mer om De Geergymnasiet och visa alla program.

Sponsrad