Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Idrottsutbildning (NIU), Fotboll

De Geergymnasiet
Programinformation
Norrköping
Idrottsutbildning
elev på idrottsutbildningen

Om utbildningen

NIU Fotboll: Elitutbildning i fotboll

Spelar du fotboll i ett klubblag och tillhör det absoluta toppskiktet i din åldersklass? Siktar du mot en framtida karriär som elitspelare och är lika fokuserad när det gäller skolan? Elitutbildning fotboll är en riktigt bra möjlighet för dig som vill satsa fullt ut på fotbollen och samtidigt hinna med gymnasiestudierna.

Trettio spelare tas in varje år och antagningen baseras på Svenska fotbollsförbundets kriterier för antagning. Parallellt med fotbollstudierna, som motsvarar knappt 20% av den totala gymnasieutbildningen, läser du på ett nationellt program. Du kan välja på att läsa Samhällsprogrammet med beteendeinriktning eller samhällsinriktning på De Geergymnasiet eller Hagagymnasiet, Ekonomiprogrammet på Kungsgårdsgymnasiet, Natur på Hagagymnasiet, Barn och Fritid på Hagagymnasiet, Teknik på Ebersteinska gymnasiet, El och energi på Bråvallagymnasiet eller Bygg och Anläggning på Bråvallagymnasiet. Du hamnar då i samma klass som andra elever som har idrottsinriktning och ditt schema är anpassat för att kunna ha fotbollsträning under skoltid

Totalt kommer du att läsa 400 poäng fotboll under din studietid och du får betyg i kurserna precis som i ordinarie gymnasiekurser. Träningen är förlagd till Östgötaporten där vi har tillgång till två konstgräsplaner och en inomhushall med konstgräs. Vi har ett nära samarbete med IFK Norrköping som hjälper till med rekryteringen och även bidrar med sina skickliga och välutbildade instruktörer.

Ansökan

Ansökan till NIU fotboll - Elitutbildning i fotboll stängde 1 december. De mest intressanta spelarna blir inbjudna till provträning i december pga högt söktryck kan inte alla erbjudas provträning. Gymnasieprogram väljer du i samband med ordinarie gymnasieval.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Fotboll, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Fotboll

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Fotboll så kommer skolan att kontakta dig.

De Geergymnasiet

Välkommen till De Geergymnasiet i Norrköping - kreativitet sedan 150 år!

De Geergymnasiet i Norrköping har en lång historia och grundades redan år 1868 och var då Norrköpings första gymnasieskola. Efter det har skolan, i dess vackra centrala lokaler, utbildat bland annat språkmästare, skribenter och scenpersonligheter. De Geergymnasiet har även haft...


Läs mer om De Geergymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

De Geergymnasiet

Nygatan 68
602 34 Norrköping

 Visa telefonnummer
degeer.norrkoping.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Idrottsutbildning (NIU), Fotboll från De Geergymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till De Geergymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information