Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

De Geergymnasiet
Programinformation
Norrköping
Hotell- och turismprogrammet

Utbildningsinfo

Event och resor

Event och resor är branscher som bara växer och växer. Vi människor älskar att resa och söker ständigt nya upplevelser – med andra ord är dina möjligheter inom dessa spännande och internationella framtidsområden obegränsade. Du utbildar dig till ett kreativt, utvecklande och fartfyllt yrke inom upplevelseindustrin där du får arbeta med service och möta många människor.

Som elev på Event och resor står alla dörrar öppna för dig efter dina tre år på De Geergymnasiet. Det gäller oavsett om du vill arbeta i Sverige eller ha hela världen som din arbetsplats. Du kan gå vidare till högskolestudier eller börja arbeta direkt - få utbildningar ger dig lika goda chanser till jobb efter examen. Kanske vill du skräddarsy spännande äventyrsresor som resesäljare? Ta med turister på oförglömliga upplevelser i främmande kulturer och exotisk natur som guide? Eller arrangera festivaler och mässor med tusentals besökare?

Utbildningen ger dig en gedigen grund att stå på inför ditt kommande arbetsliv. Du fördjupar dina språkkunskaper, lär dig service och bemötande, tränar på att ta hand om gäster inom hotell- och konferensverksamhet samt lär dig att guida. Du utvecklar också din förmåga att planera, organisera, leda och genomföra aktiviteter, möten, event och resor. Ekonomi, entreprenörskap och företagande är viktiga områden liksom marknadsföring, information, försäljning och hållbar turism. Under studietiden får du dessutom göra praktik hos företag i branschen, även utomlands.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Som boende i samma kommun som De Geergymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
E-post: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Gymnasieexamen

Programmet är yrkesförberedande och ger en yrkesexamen.

Vill du studera vidare efter gymnasiet har du möjlighet att välja till vissa högskoleförberedande kurser och därmed få grundläggande behörighet för universitetsstudier. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor så kommer skolan att kontakta dig.

De Geergymnasiet

de-geergymnasiet-norrköping

Välkommen till De Geergymnasiet i Norrköping
- Kreativitet sedan 150 år

De Geergymnasiet har en lång historia, redan 1868 blev vi Norrköpings första gymnasieskola, på den tiden kallat Högre Allmänt Läroverk. Sedan dess har skolan i sina vackra lokaler mitt i city utbildat blivande världsförbättrare, språksnillen, scenpersonligheter, gourmetkockar och fotbollstalanger för...


Läs mer om De Geergymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

De Geergymnasiet

Nygatan 68
602 34 Norrköping

 Visa telefonnummer
degeer.norrkoping.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, fyll i följande uppgifter: