Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Hotell- och turismprogrammet, Event och Resor

De Geergymnasiet
Programinformation
Norrköping
Antal elever: cirka 40 (.)
Hotell- och turismprogrammet
  • Antagningspoäng: 140,0
    (medelvärde: 220,9) * statistik från 2021

Film

elev på inriktningen event och resor

Om utbildningen

Hotell och turismprogrammet med inriktningen Event och Resor

Som elev på Event & Resor står alla dörrar öppna för dig efter dina tre år hos oss. Det gäller oavsett om du vill jobba i Sverige eller ha hela världen som din arbetsplats. Du kan gå vidare till högskolestudier eller börja arbeta direkt – få utbildningar ger dig lika goda chanser till jobb efter examen.

Kanske vill du skräddarsy spännande äventyrsresor som resesäljare? Ta med turister på oförglömliga upplevelser i främmande kulturer och exotisk natur som guide? Eller arrangera festivaler och mässor med tusentals besökare?

Utbildningen ger dig en gedigen grund att stå på inför ditt kommande arbetsliv. Du fördjupar dina språkkunskaper, lär dig service och bemötande, tränar på att ta hand om gäster inom hotell- och konferensverksamhet samt lär dig att guida. Du utvecklar också din förmåga att planera, organisera, leda och genomföra aktiviteter, möten, event och resor.

Ekonomi, entreprenörskap och företagande är viktiga områden liksom marknadsföring, information, försäljning och hållbar turism. Under studietiden får du dessutom göra praktik hos företag i branschen, även utomlands.

Internationalisering

APL utomlands
Samtliga våra projekt finansieras genom Erasmus+ mobilitet yrkesutbildning.

La Serra
Sedan år 2012 har eleverna på HT-programmet haft möjlighet att genomföra 2 veckors APL på en semesteranläggning i södra Italien. Här får eleverna praktisera på hotellets olika avdelningar, exempelvis receptionen, underhållningsteamet, restaurangen samt städ/vaktmästeri. Vi genomför också olika utflykter på plats, t ex till Rom och Amalfikusten.

Malaga
I åk 3 har du som läst spanska chans att göra 4 veckors APL i Malaga, Spanien. Förutom att utveckla dina kunskaper i det spanska språket, får du en inblick i spansk kultur och arbetsliv. Vi samarbetar med resebyråer, bussbolag samt museum. Du bor centralt med närhet till både stad och strand, och kommunikationerna inom området är mycket goda för att göra utflykter på egen hand.

Rhodos
I åk 3 kan alla som är intresserade söka till en APL-plats på den grekiska ön Rhodos. Vi erbjuder 4 veckors APL på olika företag inom turismbranschen, så som barer, caféer och restauranger. Perioden utomlands kommer också att ge dig nya erfarenheter av grekiskt vardagsliv och kultur. På din fritid finns möjlighet att utforska Rhodos stad, som har ett stort shoppingutbud och nöjesliv samt en historiskt välbevarad del.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Event och Resor, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Event och Resor

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Event och Resor så kommer skolan att kontakta dig.

De Geergymnasiet

Välkommen till De Geergymnasiet i Norrköping - kreativitet sedan 150 år!

De Geergymnasiet i Norrköping har en lång historia och grundades redan år 1868 och var då Norrköpings första gymnasieskola. Efter det har skolan, i dess vackra centrala lokaler, utbildat bland annat språkmästare, skribenter och scenpersonligheter. De Geergymnasiet har även haft...


Läs mer om De Geergymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

De Geergymnasiet

Nygatan 68
602 34 Norrköping

 Visa telefonnummer
degeer.norrkoping.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet, Event och Resor från De Geergymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till De Geergymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information