Estetiska programmet, Film och Animation

De Geergymnasiet
Programinformation
Norrköping
Antal elever: cirka 280 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 147,5
    (medelvärde: 261,6) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-19
Estetiska programmet, Film & Animation

Om utbildningen

Inriktning Film och Animation på Estetiska programmet

Här har vi skapat en profil för dig som vill fördjupa dina kunskaper när det gäller att hantera digitala verktyg, berättande med rörliga bilder, stillbilder, ljud och grafiska visuella uttryck.

Utbildningen vilar på en bred bas där du får möjlighet att utveckla dina kreativa förmågor och ger dig också möjlighet att fördjupa dina kunskaper i digitala och analoga skapandeprocesser inom film, radio, manusskrivande, ljud, ljussättning och utställningar. Du möts av en kreativ studiemiljö med engagerade och kunniga lärare som har en bred och lång erfarenhet inom området.

Du ges också möjlighet att arbeta tillsammans med estetelever från de andra estetutbildningarna på skolan där dina arbeten visas för publik på webben i utställningslokaler och biosalonger.

Möjligheterna efter utbildningen är många, till exempel fortsatta studier på universitet eller folkhögskolor med konstnärliga inriktningar i Sverige eller utomlands. 

Nytt läsåret 23/24

Möjlighet att välja mellan kurserna Digitalt skapande 2 och Regi.

Film och animation

Estetiska programmet på De Geergymnasiet i Norrköping

Kreativitet och nya uttryck är kärnan i De Geergymnasiets estetiska program. Det som gör skolan unik är att du kan välja bland alla estetiska inriktningarna; Konst och Design, Dans och Koreografi, MediaDesign, Teater och Regi, Musik samt även Spetsutbildning Musik. Det ger utbildningarna både styrka och bredd samt skapar goda möjligheter för utvecklande samarbeten.

Idérikedom, kreativitet, flexibilitet, problemlösning liksom sociala och kommunikativa färdigheter är något du får träna och utveckla varje dag. Färdigheter som du kommer att ha stor nytta av i morgondagens samhälle och på arbetsmarknaden. Du studerar i inspirerande, välutrustade lokaler och vi har en lång tradition av innovativ utveckling inom det estetiska området.

Programmets alla inriktningar är högskoleförberedande och efter studenten har du många vägar att välja mellan, både i Sverige och utomlands. Du blir behörig för fortsatta studier, inte bara inom det konstnärliga området utan också inom andra utbildningsområden.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Film och Animation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Film och Animation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Film och Animation så kommer skolan att kontakta dig.

De Geergymnasiet

Välkommen till De Geergymnasiet i Norrköping - kreativitet sedan 150 år!

De Geergymnasiet i Norrköping har en lång historia och grundades redan år 1868 och var då Norrköpings första gymnasieskola. Efter det har skolan, i dess vackra centrala lokaler, utbildat bland annat språkmästare, skribenter och scenpersonligheter. De Geergymnasiet har även haft...


Läs mer om De Geergymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

De Geergymnasiet

Nygatan 68
602 34 Norrköping

 Visa telefonnummer
degeer.norrkoping.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Mohammad

Har man det minsta intresse för konst, film och foto kommer detta program att vara ett paradis för dig. Där lär man lär sig att skapa konstnärliga verk likaväl som att hantera utrustning från grunden till en halvproffsig/proffsig nivå!

Lisa

Mina tre år på De Geergymnasiet har, utan överdrift, varit mina bästa år hittills. Min klass har varit underbar och lärarna är duktiga och hjälper var och en av eleverna utifrån deras förutsättningar. Som foto- och filmintresserad med grundläggande kunskaper innan gymnasiet, fick jag stor konstnärlig frihet och massa nya erfarenheter tack vare m...

Visa hela
Erik

Programmet kombinerar de kreativa ämnena med de teoretiska på ett utmärkt sätt. Dagarna blir varierade och de teoretiska ämnena känns aldrig tunga när det blandas upp med kreativa ämnen. Stämningen och tänket på programmet uppmuntrar till utforskande av nya sätt att "berätta på" Efter tre år på MediaDesign, De Geergymnasiet, så känner jag verkli...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Film och Animation från De Geergymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till De Geergymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information