Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Estetiska programmet, Dans och Koreografi

De Geergymnasiet
Programinformation
Norrköping
Antal elever: cirka 260 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 152,5
    (medelvärde: 270,1) * statistik från 2017

Film

Vill du veta mer om Estetiska programmet på De Geergymnasiet i Norrköping? 

Ung tjej som dansar

Om utbildningen

Inriktning Dans och Koreografi på Estetiska programmet

Dans och Koreografi är en utbildning där du skapar och medverkar i dansproduktioner och får en bred dansteknisk grund. Vi har en tydlig progression i vår undervisning i jazz, modern/contemporary och balett.

Inriktning mot Dans och koreografi

Här får du som älskar rörelse, uttrycka dig med kroppen och berätta något för en publik, verkligen utlopp för din kreativitet och passion. Du får förverkliga dina idéer i kreativa samarbeten under ledning av erfarna danslärare och möjligheten att hitta och utveckla ditt personliga uttryck. Vilka mål du än har med dansen ser skolan till att göra dig redo för din fortsatta resa. Det kan innebära att du siktar mot att bli medlem i ett svenskt eller internationellt danskompani, att koreografera scenshower eller bli danspedagog.

I de specialutformade lokalerna erbjuder De Geergymnasiet många olika dansstilar, bland annat jazz, balett och modern dans. Utöver våra egna lärare får du också träffa en rad skickliga gästlärare som tränar dig i andra stilar, exempelvis street dance.

Inriktningen ger dig en stabil grund och innehåller många delar som gestaltning, komposition, dansteori, improvisation och personlig utveckling. Dessutom får du se och medverka i flera dansföreställningar under utbildningen och du får också lära dig att ta en föreställning från idé till färdig produktion.

Estetiska programmet på De Geergymnasiet samarbetar med Balettakademien i Stockholm genom Outreach projekt där danslärare från BA kommer till oss och undervisar. Vi besöker även BA varje år. Under årskurs två har vi Performing Arts i form av Wallmans salonger, musikal eller andra stora event! Du utvecklar din kreativitet och skapar dans med konstnärliga uttryck i olika sammanhang.

Estetiska programmet på De Geergymnasiet i Norrköping

Kreativitet och nya uttryck är kärnan i De Geergymnasiets estetiska program. Det som gör skolan unik är att du kan välja bland alla estetiska inriktningarna; Konst och Design, Dans och Koreografi, MediaDesign, Teater och Regi, Musik samt även Spetsutbildning Musik. Det ger utbildningarna både styrka och bredd samt skapar goda möjligheter för utvecklande samarbeten.

Idérikedom, kreativitet, flexibilitet, problemlösning liksom sociala och kommunikativa färdigheter är något du får träna och utveckla varje dag. Färdigheter som du kommer att ha stor nytta av i morgondagens samhälle och på arbetsmarknaden. Du studerar i inspirerande, välutrustade lokaler och vi har en lång tradition av innovativ utveckling inom det estetiska området.

Programmets alla inriktningar är högskoleförberedande och efter studenten har du många vägar att välja mellan, både i Sverige och utomlands. Du blir behörig för fortsatta studier, inte bara inom det konstnärliga området utan också inom andra utbildningsområden.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans och Koreografi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Dans och Koreografi

Som boende i samma kommun som De Geergymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
E-post: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans och Koreografi så kommer skolan att kontakta dig.

De Geergymnasiet

de-geergymnasiet-norrköping

Välkommen till De Geergymnasiet i Norrköping - Kreativitet sedan 150 år

De Geergymnasiet i Norrköping har en lång historia och grundades redan år 1868 och var då Norrköpings första gymnasieskola. Efter det har skolan, i dess vackra centrala lokaler, utbildat språkmästare, scenpersonligheter, duktiga kockar och fotbollstalanger. De Geergymnasiet har även haft...


Läs mer om De Geergymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

De Geergymnasiet

Nygatan 68
602 34 Norrköping

 Visa telefonnummer
degeer.norrkoping.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Julia
(5)
Bästa lärarna i hela Sverige!! Bästa klassen i världen, och en extremt vacker huvudbyggnad! Att välja att gå dans på de Geer var det bästa valet i mitt liv.
Moa Klungseth
(5)
Otrolig linje med underbara lärare! Så kul med gemenskapen man får med klassen och hur nära man bli med alla årskurser. Om du gillar dans och vill utvecklas så välj De Geers Dans linje!:)
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Dans och Koreografi från De Geergymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till De Geergymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: