Estetiska programmet

Estetiska programmet, Dans och Koreografi

De Geergymnasiet, i Norrköping
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 280 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 130,0
(medelvärde: 261,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 280 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 130,0
(medelvärde: 261,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Dans och Koreografi

Inriktning Dans och Koreografi på Estetiska programmet

Dans och Koreografi är en utbildning där du skapar och medverkar i dansproduktioner och får en bred dansteknisk grund. Vi har en tydlig progression i vår undervisning i jazz, modern/contemporary och balett.

Inriktning mot Dans och koreografi

Här får du som älskar rörelse, uttrycka dig med kroppen och berätta något för en publik, verkligen utlopp för din kreativitet och passion. Du får förverkliga dina idéer i kreativa samarbeten under ledning av erfarna danslärare och möjligheten att hitta och utveckla ditt personliga uttryck. Vilka mål du än har med dansen ser skolan till att göra dig redo för din fortsatta resa. Det kan innebära att du siktar mot att bli medlem i ett svenskt eller internationellt danskompani, att koreografera scenshower eller bli danspedagog.

I de specialutformade lokalerna erbjuder De Geergymnasiet många olika dansstilar, bland annat jazz, balett och modern dans. Utöver våra egna lärare får du också träffa en rad skickliga gästlärare som tränar dig i andra stilar, exempelvis street dance.

Inriktningen ger dig en stabil grund och innehåller många delar som gestaltning, komposition, dansteori, improvisation och personlig utveckling. Dessutom får du se och medverka i flera dansföreställningar under utbildningen och du får också lära dig att ta en föreställning från idé till färdig produktion.

Estetiska programmet på De Geergymnasiet samarbetar med Balettakademien i Stockholm genom Outreach projekt där danslärare från BA kommer till oss och undervisar. Vi besöker även BA varje år. Under årskurs två har vi Performing Arts i form av Wallmans salonger, musikal eller andra stora event! Du utvecklar din kreativitet och skapar dans med konstnärliga uttryck i olika sammanhang.

Estetiska programmet på De Geergymnasiet i Norrköping

Kreativitet och nya uttryck är kärnan i De Geergymnasiets estetiska program. Det som gör skolan unik är att du kan välja bland alla estetiska inriktningarna; Konst och Design, Dans och Koreografi, MediaDesign, Teater och Regi, Musik samt även Spetsutbildning Musik. Det ger utbildningarna både styrka och bredd samt skapar goda möjligheter för utvecklande samarbeten.

Idérikedom, kreativitet, flexibilitet, problemlösning liksom sociala och kommunikativa färdigheter är något du får träna och utveckla varje dag. Färdigheter som du kommer att ha stor nytta av i morgondagens samhälle och på arbetsmarknaden. Du studerar i inspirerande, välutrustade lokaler och vi har en lång tradition av innovativ utveckling inom det estetiska området.

Programmets alla inriktningar är högskoleförberedande och efter studenten har du många vägar att välja mellan, både i Sverige och utomlands. Du blir behörig för fortsatta studier, inte bara inom det konstnärliga området utan också inom andra utbildningsområden.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans och Koreografi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Norrköping

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Dans och Koreografi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans och Koreografi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
De Geergymnasiet
Nygatan 68
602 34 Norrköping

Välkommen till De Geergymnasiet i Norrköping - kreativitet sedan 150 år!

De Geergymnasiet i Norrköping har en lång historia och grundades redan år 1868 och var då Norrköpings första gymnasieskola. Efter det har skolan, i dess vackra centrala lokaler, utbildat bland annat språkmästare, skribenter och scenpersonligheter. De Geergymnasiet har även haft...

Läs mer om De Geergymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Julia
05 sep 2019

Bästa lärarna i hela Sverige!! Bästa klassen i världen, och en extremt vacker huvudbyggnad! Att välja att gå dans på de Geer var det bästa valet i mitt liv.

5/5
Moa Klungseth
04 sep 2019
Super bra!

Otrolig linje med underbara lärare! Så kul med gemenskapen man får med klassen och hur nära man bli med alla årskurser. Om du gillar dans och vill utvecklas så välj De Geers D...

Visa hela
Sponsrad