Estetisk spetsutbildning, Musik

De Geergymnasiet
Programinformation
Norrköping
Estetiska programmet
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-19

Film

Estetisk spetsutbildning, Musik

Om utbildningen

Estetisk spetsutbildning mot Musik med riksintag

Älskar du musik? Välkommen till De Geergymnasiet Musik! Här får du uttrycka din passion och glädje för musik inom många olika genrer och ensembleformer. Musikproduktion, kammarorkester, rockgrupp, storband, komposition - vad vill du ha på ditt schema?

En utbildning med många möjligheter

Vill du vara solist med Norrköpings symfoniorkester? Vill du spela in din egen musik i vår studio? Vill du sjunga musikal, anordna Wallmans salonger eller annat event? Våra unika samarbeten med det professionella musiklivet gör att du kommer riktigt nära en musikers verksamhet och vardag.

Kompetenta lärare med erfarenhet

Vi lärare är verksamma musiker och specialister inom våra områden. Med lång erfarenhet och stort engagemang och kunnande står vi beredda att hjälpa dig utvecklas som individ och som musiker.

Två musikutbildningar

På De Geergymnasiet finns två musikutbildningar; den nationella samt den riksrekryterande spetsutbildningen. Söker du båda utbildningarna ökar dina chanser att bli antagen och antagningsprovet du gör gäller för båda utbildningarna. Båda utbildningarna är högskoleförberedande.

Du får individuell undervisning i två instrument av erfarna lärare och lär dig även att skriva samt arrangera musik. Är du intresserad av musik- och ljudproduktion erbjuds du kurser i skolans toppmoderna studio. Oavsett vilket instrument och vilken musikstil du spelar finns det en ensemble för dig; kammarorkester, kör, storband, brass- och slagverksensemble, jazz-, folkmusik-, pop- och rockband – en bredd som gör oss unika. Givetvis får du även många tillfällen att medverka i de många konserter vi genomför.

Samarbeten med musikhögskolor

Vi samarbetar med musikhögskolorna i Örebro, Malmö och Stockholm. Varje år skapar och framför eleverna en egen produktion tillsammans med Norrköpings symfoniorkester där eleverna själva arrangerar och komponerar musik, är solister, spelar i orkestern, arbetar fram manus, regi, koreograf, marknadsföring med mera. Och varje år sätter estetiska programmets inriktningar gemensamt upp en musikal i samarbete med Östgötateatern.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Musik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

De Geergymnasiet

Välkommen till De Geergymnasiet i Norrköping - kreativitet sedan 150 år!

De Geergymnasiet i Norrköping har en lång historia och grundades redan år 1868 och var då Norrköpings första gymnasieskola. Efter det har skolan, i dess vackra centrala lokaler, utbildat bland annat språkmästare, skribenter och scenpersonligheter. De Geergymnasiet har även haft...


Läs mer om De Geergymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

De Geergymnasiet

Nygatan 68
602 34 Norrköping

 Visa telefonnummer
degeer.norrkoping.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Maja D

En fin skola där musikarna dessutom har en egen byggnad och egna lokaler där vi kan öva från kl 07-21 på vardagar och helger.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetisk spetsutbildning, Musik från De Geergymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till De Geergymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information