Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation - Profil Beteende

Dansgymnasiet
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 80 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 167,5
    (medelvärde: 221,7) * statistik från 2022
(Läs mer) Prova på kväll
2023-03-28

Om utbildningen

Läs medier, information och kommunikation på Dansgymnasiet

Medier, information och kommunikation på DG 

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet ska eleverna ha kunskaper för högskolestudier inom ett brett samhällsvetenskapligt område.

Utbildningen ska utveckla elevernas kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och världen i övrigt, om samspelet mellan individ och samhälle samt om hur människors livsvillkor varierar över tid och rum. I detta ingår kunskaper om människor som individer, som gruppmedlemmar och som deltagare i en samhällsgemenskap, samt om samhällens strukturer, verksamheter och funktioner. Utbildningen ska behandla frågor om bland annat demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö.

Utbildningen ska även ge eleverna förståelse av hur olika faktorer påverkar möjligheterna att bygga ett hållbart samhälle.

Inriktning Medier, information och kommunikation - Profil Beteende

Inriktningen medier, information och kommunikation ska ge kunskaper om mediernas roll i samhället och hur man kan använda sig av medieteknik för att förmedla budskap på ett intresseväckande sätt. I inriktningen ska eleverna studera journalistik, information och reklam och praktiskt få pröva textens, bildens och ljudets kommunikativa möjligheter.

Eleverna ska få utveckla både praktiska och teoretiska kunskaper i olika interaktiva kommunikationsformer. Inriktningen ska ge eleverna möjlighet att undersöka hur media påverkar människor individuellt och i grupp när det gäller till exempel åsikts- och opinionsbildning och hur vår omvärldsuppfattning formas.

Profilen Beteende är en del av inriktningen där du kommer läsa spännande kurser inom sociologi, psykologi och ledarskap. Profilen passar dig som är intresserad av mänskligt beteende och vilka faktorer som påverkar våra beslut och livsval. Tips - du kan även välja kriminologi som individuellt val för att ytterligare lära dig om vad som orsakar kriminalitet och vilka effekter det har på samhället.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation - Profil Beteende, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Alla program på skolan är högskoleförberedande, vilket betyder att du blir behörig till de flesta högskole- och universitetsutbildningar efter din gymnasietid. Efter vidare studier kan du därför i stort sett bli - vad du vill!

Exempel på vidare studier
Högskole- och universitetsutbildningar inom t.ex. journalistik, reklam eller samhällsvetenskap.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation - Profil Beteende

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation - Profil Beteende så kommer skolan att kontakta dig.

Dansgymnasiet

DG – ett familjärt gymnasium med stor gemenskap!

Kombinera ett högskoleförberedande program med ditt intresse, utan att tumma på kvalitén på vare sig det ena eller det andra. Dansen är frivillig och inte ett måste. Våra program Välj mellan Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi eller juridik, eller Samhällsvetenskapsprogrammet med...


Läs mer om Dansgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Dansgymnasiet

Isafjordsgatan 30 B
164 40 Kista

 Visa telefonnummer
www.dansgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation - Profil Beteende från Dansgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om? *
Jag vill byta till er skola
Jag vill komma på öppet hus
Jag vill boka privat VIP-visning
Jag har ställt min fråga i rutan ovan
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information