Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Cybergymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 160 (.)
Teknikprogrammet
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 157,5
    (medelvärde: 217,7) * statistik från 2021

Film

Om utbildningen

Samhällsbyggande, miljö och arkitektur - CyberGymnasiet Stockholm

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och miljö

På Teknikprogrammet får eleven en solid akademisk grund att stå på som kommer göra det möjligt att förverkliga sina idéer. Programmet ger dig utrymme att fördjupa dig i områden som programmering, spel- och webbutveckling, design och arkitektur och förbereder dig inför kommande studier.

CyberGymnasiet kombinerar teori med praktik och eleverna kommer få besöka bland annat högskolor, spelföretag och arkitektkontor. Skolan erbjuder också alla elever, oavsett inriktning, möjlighet att välja matematik 4, fysik 2 eller matematikspecialisering som individuellt val. Den sistnämnda är ett samarbete med Kungliga Tekniska Högskolan och eleverna deltar i föreläsningar där.

Inriktning Samhällsbyggande och miljö

Profil: ARKITEKTUR

Vill du sätta din prägel på framtidens städer och samhälle? Vill du arbeta för att dina medmänniskor ska få möjlighet till ett eget hållbart boende?

På profilen Arkitektur kommer du att få möjlighet att göra ett avtryck för kommande generationer genom din arkitektur och utforska hur du möter och förhåller dig till människors olika behov i samhället. Du kommer att få lära dig att rita och konstruera byggnader från idé till färdig modell. Du kommer även att få gå på studiebesök på arkitektkontor och besöka platser där planer blivit verklighet.

Profilen ger dig möjlighet att utveckla din förmåga att bygga både fysiska och digitala modeller. Du övar både dina tekniska kunskaper och förmågor, men också din blick för hur människor, byggnader och platser samspelar. Du kommer att bygga din egen portfolio, samtidigt som du får de nödvändiga kunskaperna för att söka dig vidare till arkitektskolor och ingenjör-/civilingenjörsutbildningar.

Utbildningen kan leda till yrken som arkitekt, byggnadsingenjör, designer, samhällsplanerare, ingenjör/civilingenjör och stadsplanerare.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö så kommer skolan att kontakta dig.

Cybergymnasiet Stockholm

CyberGymnasiet Stockholm - Plats för personlighet

Välj ett gymnasium där du får vara dig själv! Välkommen till skolan som ligger ett stenkast från Odenplan. CyberGymnasiet är känt för den goda stämningen och klimatet är öppenhjärtigt och tillåtande. På Cyber får man vara sig själv, är det många som...


Läs mer om Cybergymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Cybergymnasiet Stockholm

Vanadisvägen 9
113 46 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
stockholm.cybergymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö från Cybergymnasiet Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information