Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Cybergymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 160 (.)
Teknikprogrammet
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 140,0
    (medelvärde: 227,0) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-27

Om utbildningen

Spelutveckling, webbutveckling och systemutveckling på CyberGymnasiet Stockholm

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Vill du vara med och skapa en bättre framtid för kommande generationer? På Teknikprogrammet får du en solid akademisk grund att stå på för att förverkliga dina idéer. Programmet ger dig utrymme att fördjupa dig i områden som programmering, spel- och webbutveckling, design och arkitektur och förbereder dig inför kommande studier.

Skolan erbjuder också alla elever, oavsett inriktning, möjlighet att välja matematik 4, fysik 2 eller matematikspecialisering som individuellt val. Den sistnämnda är ett samarbete med Kungliga Tekniska Högskolan och eleverna deltar i föreläsningar där.

  • Etablerat alumniprogram som erbjuder värdefulla utbyten med före detta elever.
  • Matematiksamarbeten med Kungliga Tekniska Högskolan och Stockholms Universitet.
  • Studiebesök hos bland annat högskolor, spelföretag och arkitektkontor.

Inriktning Informations-och medieteknik

Profil: SPEL- OCH WEBBUTVECKLING

Drömmer du om att utveckla spel? Är du nyfiken på hur Virtual Reality (VR) och Augmented Reality (AR) kommer bli en del av vår vardag?

Vår profil Spel- och webbutveckling är för dig som vill ha en bred utbildning som ger fördjupade kunskaper inom programmering, webbutveckling och nätverksteknik. På utbildningen får du färdigheter att använda i praktiken när du ska skapa och utveckla ditt eget drömspel, från idé till färdig produkt. Du arbetar med AR, VR, Maya och Blender, och utvecklar dina kunskaper i olika programmeringsspråk.

Utbildningen ger grundläggande behörighet till universitet och högskolor och passar dig som vill studera vidare inom spel- och webbutveckling eller till exempelvis civilingenjör, högskoleingenjör, programmerare eller systemutvecklare. Profilen gör det också möjligt att arbeta med spel- och webbutveckling direkt efter gymnasiet.

Profil: AI/MACHINE LEARNING

Är du fascinerad av maskiners intelligens, och vill lära dig mer om vad AI och machine kan användas till?

Denna profil är för dig som vill utveckla dina kunskaper inom AI (artificiell intelligens), machine learning och programmering. Du lär dig hur man kan få maskiner att tänka, förstå och känna igen saker själva, och kommer under utbildningen att få använda dina nyförvärvade kunskaper för att till exempel bygga en egen självkörande bil. Dessa kunskaper kommer också komma väl till användning i framtiden och behövs inom flera yrkesområden, bland annat för självkörande fordon och för robotar som genomför operationer eller utför hushållssysslor.

Utbildningen passar dig som vill läsa vidare inom machine learning, AI och programmering och som till exempel vill bli ingenjör eller forskare inom området.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Cybergymnasiet Stockholm

CyberGymnasiet Stockholm - Plats för personlighet

Välj ett gymnasium där du får vara dig själv! Välkommen till skolan som ligger ett stenkast från Odenplan. CyberGymnasiet är känt för den goda stämningen och klimatet är öppenhjärtigt och tillåtande. På Cyber får man vara sig själv, är det många som...


Läs mer om Cybergymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Cybergymnasiet Stockholm

Vanadisvägen 9
113 46 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
stockholm.cybergymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Erik G

Sonen bytte till Cybergymnasiet då vi flyttade till Sthlm, och man kan verkligen säga att hans programmeringsintresse har kommit till sin rätt. Mentorn sörjer för god information och vi är på det hela jättenöjda!

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik från Cybergymnasiet Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information