Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Cybergymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 210 (.)
Teknikprogrammet
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 157,5
    (medelvärde: 223,4) * statistik från 2019/20

Film

Lär dig mer om CyberGymnasiet i Stockholm!

Om utbildningen

Design och produktutveckling på CyberGymnasiet Stockholm

Teknikprogrammet, Design och produktutveckling

På Teknikprogrammet får eleven en solid akademisk grund att stå på som kommer göra det möjligt att förverkliga sina idéer. Programmet ger dig utrymme att fördjupa dig i områden som programmering, spel- och webbutveckling, design och arkitektur och förbereder dig inför kommande studier.

CyberGymnasiet kombinerar teori med praktik och eleverna kommer få besöka bland annat högskolor, spelföretag och arkitektkontor. Skolan erbjuder också alla elever, oavsett inriktning, möjlighet att välja matematik 4, fysik 2 eller matematikspecialisering som individuellt val. Den sistnämnda är ett samarbete med Kungliga Tekniska Högskolan och eleverna deltar i föreläsningar där.

Inriktning Design-och Produktutveckling

Profil: INDUSTRIDESIGN

Vill du vara med och skapa funktionell design i samspelet mellan dina medmänniskors och samhällets efterfrågan och behov? Är du intresserad
av att utveckla och förbättra produkter och ta industridesign in i framtiden på ett hållbart, miljövänligt och funktionellt sätt?

På profilen Industridesign du kommer att få möjligheten att utveckla ditt formspråk i samarbete med designbyråer och få möjlighet att ställa ut dina produkter. De praktiska momenten gör att du kan börja bygga en egen arbetsprovsportfolio bestående av fysiska och digitala modeller, samtidigt som du får de nödvändiga kunskaperna för att söka dig vidare
till design- och arkitektskolor. Du kommer att få lära dig att skapa produkter från idé till färdig produkt med fokus på funktion, hållbarhet och design utifrån ett miljöperspektiv.

Utbildningen kan leda till framförallt yrken som industridesigner,designer, produktutvecklare, ingenjör/civilingenjör inom maskinteknik, farkostteknik och produktframtagning.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

Cybergymnasiet Stockholm

CyberGymnasiet Stockholm - Plats för personlighet

Välj ett gymnasium där du får vara dig själv! Välkommen till skolan som ligger ett stenkast från Odenplan. CyberGymnasiet är känt för den goda stämningen och klimatet är öppenhjärtigt och tillåtande. På Cyber får man vara sig själv, är det många som...


Läs mer om Cybergymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Cybergymnasiet Stockholm

Vanadisvägen 9
113 46 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
stockholm.cybergymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling från Cybergymnasiet Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: