Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Cybergymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 240 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 175,0
    (medelvärde: 220,3) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-27

Om utbildningen

Fördjupa dig i Beteendevetenskap på CyberGymnasiet Stockholm

Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap

Kunskap om människor, deras livsvillkor, samhällena de lever i och strukturerna de skapar är centrala delar på Samhällsvetenskapsprogrammet på CyberGymnasiet. Det är en bred utbildning som syftar till att öka och fördjupa din förståelse för aktuella skeenden och deras historiska rötter.

Kommunikation är en röd tråd genom hela gymnasieutbildningen och du kommer att tränas i att uttrycka dig i tal och skrift samt i olika presentationsverktyg. Du kommer även utveckla din källkritiska förmåga under hela programmet vilket är en god förberedelse för resten av livet.

  • Studiebesök till domstolar, riksdag och muséer.
  • Arbeta med tvärvetenskapliga temaprojekt som bland annat behandlar makt, informationssamhället och rättvisefrågor.
  • Möjlighet att läsa fördjupningskurser inom kriminologi och politik.

Inriktning Beteendevetenskap

Profil: KRIMINOLOGI

Är du nyfiken på varför människor tänker, känner och beter sig som de gör? Funderar du på varför vissa blir kriminella eller hur en seriemördare tänker? Intresserar du dig för hur och varför vi påverkas av vår omgivning och det samhälle vi lever i?

Vår profil Kriminologi vänder sig till dig som vill förstå och lära dig hur människan agerar, tänker och känner i olika situationer. Du kommer att få lära dig om människors socialisation, utveckling och samspel i olika sammanhang. Utbildningen fokuserar på hur människan fungerar och varför vi utför vissa handlingar. Du kommer att få lära dig att förstå och förklara ditt och andras beteende.

Utbildningen passar dig som vill arbeta med människor på olika sätt. Den ger dig också en bra grund för högskolestudier inom det samhällsvetenskapliga området. Du kommer att läsa kurser inom psykologi, sociologi och kriminologi. Profilen passar dig som vill studera vidare till psykolog, socionom, lärare eller polis.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Cybergymnasiet Stockholm

CyberGymnasiet Stockholm - Plats för personlighet

Välj ett gymnasium där du får vara dig själv! Välkommen till skolan som ligger ett stenkast från Odenplan. CyberGymnasiet är känt för den goda stämningen och klimatet är öppenhjärtigt och tillåtande. På Cyber får man vara sig själv, är det många som...


Läs mer om Cybergymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Cybergymnasiet Stockholm

Vanadisvägen 9
113 46 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
stockholm.cybergymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,3

Baseras på 3 recensioner.

Sara

Tog nyss studenten och fick äntligen lämna skolan för gott. Under de tre åren så har jag fått stå ut med extremt otrevliga elever som fått mig och många andra att må psykiskt dåligt. Alla elever är såklart inte otrevliga, men min klass var hemsk. Mycket grupperad, mycket drama och bråk och ryktesspridning, vi hade inte någon gemenskap överhuvudt...

Biträdande rektor Kommentar:
Hej, Vad tråkigt att höra om din upplevelse av skolan. Vi hoppas att du delade din upplevelse av klassen med tex mentor under din tid här och att skolan fick möjlighet att arbeta med gruppen. Vad härligt att höra om de pedagoger du tyckte var riktigt bra. Det är värdefullt för oss! Självklart är det tråkigt när personal slutar, men det är ocks...
Visa hela
Jess

Jag går Sam-beteende och är så nöjd med mitt val. Lärarna är engagerade och hjälper dig om det behövs. Skolan är inte den finaste och verkar vara ganska liten från insidan men det är så på grund av att skolan erbjuder många program och därmed finns det många elever. Men skolan är jättestor faktisk och det finns många sal. Tyvärr ibland är de...

Visa hela
Paow

En bra skola där många lärarna bryr sig om eleven och dem försöker hjälpa en så mycket som möjligt. Lärande fri tid då man kan komma och göra saker i skolan efter skoltid vilket är kul. Skulle inte kunna tänka mig att gå på en annan skola och jag går endast i årskurs 1.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,3)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Cybergymnasiet Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information