Visa gymnasium.se som: Mobil

Puntira på CyberGymnasiet Stockholm

CyberGymnasiet Stockholm

Puntira på CyberGymnasiet

Puntira Johansson, Teknikprogrammet: Design- och produktutveckling

Varför valde du Teknikprogrammet?

Det fanns inte så många skolor som har den här inriktningen och jag tyckte att det var en bra skola. Skolan är stor, har många olika aktiviteter och det är enkelt att ta sig dit.

Jag tyckte att programmet passade mig eftersom jag gillar matte och designa saker med teknik och det verkade intressant att man använde 3D-program. Design är roligt eftersom man får skapa något nytt och utveckla saker. Birgitta som är designlärare säger alltid att vi ska ''Think outside the box''. Så först kan det vara en helt galen idé som man kommer på, men om man funderar lite mer så kommer man på att det var en bra idé som kanske kan fungera!

Berätta om din utbildning!

Alla läser programgemensamma ämnen som Svenska, Matte, Engelska,  Samhällskunskap med mera. Vi studerar även Bild och form 1-2 (ritar, målar och tecknar) och CAD som vi använder i klassen för att rita i 3D. Då använder vi programmet Solid Work, vilket jag tycker är intressant.

Vi lärde oss från grunden hur man ritar i programmet, sedan fick vi skapa olika saker som glas och bilar. I design arbetar vi med att utveckla och skapa kreativa saker som till exempel stolar och förvaringsmöbler. Vi har också arbetat med digitalt skapande där vi fått lära oss skapa bilder, ljud, animeringar och att redigera film. Vi har använt flera 3D-program (till exempel Maya) samt olika Adobe program. I konstruktion håller vi på med att bygga broar och olika slags beräkningar. Det enda som har varit lite synd är att vi inte har haft praktik.

Hur är lärarna, klassen och lokalerna?

Många lärare har varit väldigt bra på Teknikprogrammet. På skolan har vi också möjlighet att få hjälp med läxor, uppgifter eller något som du inte förstår. Då kan du gå på resurstider där du får den hjälp du behöver. Vi har även flera aktiviteter att göra på fritiden som till exempel talarskola, filmklubb, aktiekunskap, musik och mycket mer.

Vår skola är så pass stor att vi har många klassrum, labb, bibliotek, gym och matsal. Min klass är bra! Roliga och mycket hjälpsamma mot varandra. Men bra med nya pendelstationen vid Odenplan bara några minuter från skolan.

Hur tar du dig till skolan?

Eftersom jag har valt en skola som är långt bort från där jag bor så har det varit lite kämpigt på grund av att det strular med pendeltågen.

Vilket är ditt drömjobb och hur ser du på framtiden?

Mitt drömjobb är att blir ingenjör. Man kan börja på Tekniksprånget och pröva på flera olika ingenjörsyrken samtidigt som du får betalt. Man kan såklart även söka in på universitet eller högskola som till exempel KTH. I och med att vi är med i EU kan man studera utomlands.

Kommer du att studera vidare i efter gymnasiet?

Ja, jag kommer plugga vidare inom ingenjör eller civilingenjör eftersom jag vill lära mig mer om de yrkena och för att få testa och pröva på.

Vilken är din roligaste upplevelse under gymnasietiden?

Att jag fått testa att skapa och designa saker. Mitt bästa minne från gymnasiet var när jag fick betyget godkänt på mitt projekt BP ryggsäck. Jag har också utvecklats mycket.

Varför skulle du rekommendera skolan till andra?

Jag skulle rekommendera skolan om man tror sig klara av ett så krävande program som Design- och produktutveckling eftersom man har möjlighet att välja massa yrken och utbildningar efter gymnasiet. Har man valt en lättare utbildning och sedan ångrar sig måste man komplettering utbildningen.

Varför inte testa? Det går till att byta till någon enklare utbildning om man tycker det blir för svårt!Läs mer om CyberGymnasiet Göteborg
Läs mer om Cybergymnasiet Malmö
Läs mer om Cybergymnasiet Stockholm
Läs mer om CyberGymnasiet

Ta kontakt med skolan

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin