Estetiska programmet, Musik

Cybergymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 140 (.)
Estetiska programmet
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 127,5
    (medelvärde: 202,3) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-02-09
2023-04-27

Om utbildningen

Fördjupa dig i Musik på Estetiska programmet - CyberGymnasiet Stockholm

Estetiska programmet, Musik

Estetiska programmet ger dig utrymme att utveckla din kreativitet samtidigt som du läser kurser som ger högskolebehörighet. Du får lära dig att filma och fota, skapa musik och utvecklas inom grafisk formgivning. Efter studenten har du behörighet att söka dig vidare till högre utbildningar inom både estetiska, samhällsvetenskapliga och humanistiska ämnen.

I CyberGymnasiets välutrustade ateljéer, musikstudior, ensemblerum och medieredaktion får eleverna utforska olika kreativa uttryckssätt. Skolans centrala läge gör det lätt för klasserna att ta del av Stockholms stora kulturutbud.

  • Material och utrustning som håller branschstandard i välutrustade lokaler.
  • Undervisas av meriterade och yrkeserfarna lärare.
  • En eftertraktad estetlinje där varje elev blir sedd och får utrymme att hitta sin egen konstnärliga röst.

Inriktning Musik

Profil: Beats

På inriktningen får eleven möjlighet att utvecklas som musiker, artist, producent och låtskrivare. Tillsammans med engagerade lärare som har lång erfarenhet från alla delar av musikbranschen fördjupar du dig i sång, piano, gitarr, bas, trummor eller musikproduktion. Skolan har också flera ensemblesalar och musikstudior med inspelningsutrustning som eleverna har tillgång till även utanför lektionstid.

Parallellt med undervisning i ditt huvudinstrument kommer du inom den här profilen att läsa att läsa kurser i bland annat ensemble, musikproduktion och gehörs- och musiklära. Under hela skoltiden uppträder eleverna kontinuerligt både på och utanför skolan. Årskurs 3 avslutas med att eleverna skriver och komponerar en musikal som sätts upp på en teater.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

Cybergymnasiet Stockholm

CyberGymnasiet Stockholm - Plats för personlighet

Välj ett gymnasium där du får vara dig själv! Välkommen till skolan som ligger ett stenkast från Odenplan. CyberGymnasiet är känt för den goda stämningen och klimatet är öppenhjärtigt och tillåtande. På Cyber får man vara sig själv, är det många som...


Läs mer om Cybergymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Cybergymnasiet Stockholm

Vanadisvägen 9
113 46 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
stockholm.cybergymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 30 recensioner.

Ja

Har gått cyber i snart tre år, vissa lärare är bra och andra lite sämre. Finns lärare som vägrar anpassa sig till elever med diagnoser och kallar sina elever arbetsbörda när de inte gjort klart en uppgift. Skolmaten är hemsk och oätbar, man får en smörja med okokt och hård potatis och sen ett hårstrå som extra kryddning. Inget som rektorn heller...

Skolledningen Kommentar:
Hej!

Tack för att du lämnar ett omdöme. Vi beklagar att dina upplevelser av vår skola inte är tillfredställande. Vi hoppas att du har framfört vad du upplever till vår skolledning. Vi är alltid öppna för att lyssna och lära från er elever, om det finns någonting som vi kan skapa bättre förutsättningar kring.

Varma hälsningar,
Skolledningen
Visa hela
Viktor

Grymma lärare och klasskamrater likaså gjorde mina tre år på Cybergymnasiet till en super härlig upplevelse. Otroligt lärorikt för musiker och engagemanget från alla lärare är det som håller motivationen på topp!

Matthew Seisay

Det förändrade mitt liv! Vi var inte som ett klass men mer ett familj, är evigt tacksam till läraren å skolan för allt kunskaper jag har lärt.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,6)
Baseras på 30 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Musik från Cybergymnasiet Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information