Estetiska programmet, Estetik & media

Cybergymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 140 (.)
Estetiska programmet
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 127,5
    (medelvärde: 202,3) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-27

Om utbildningen

Estetik och media på CyberGymnasiet Stockholm

Estetiska programmet, Estetik och media

Estetiska programmet ger dig utrymme att utveckla din kreativitet samtidigt som du läser kurser som ger högskolebehörighet. Du får lära dig att filma och fota, skapa musik och utvecklas inom grafisk formgivning. Efter studenten har du behörighet att söka dig vidare till högre utbildningar inom både estetiska, samhällsvetenskapliga och humanistiska ämnen.

I CyberGymnasiets välutrustade ateljéer, musikstudior, ensemblerum och medieredaktion får eleverna utforska olika kreativa uttryckssätt. Skolans centrala läge gör det lätt för klasserna att ta del av Stockholms stora kulturutbud.

  • Material och utrustning som håller branschstandard i välutrustade lokaler.
  • Undervisas av meritade och yrkeserfarna lärare.
  • En eftertraktad estetlinje där varje elev blir sedd och får utrymme att hitta sin egen konstnärliga röst.

Inriktning Estetik och media

Profil: Digital media

Inriktningen Estetik och Media ger dig praktisk kunskap i hur du använder branschens utrustning och programvaror. Parallellt fördjupar du dig i hur du skapar berättelser som berör och kommunikation som når fram.

Undervisningen bedrivs av lärare med bred yrkeserfarenhet inom kultur och media, som vet vad som krävs för att skapa framgångsrika medieprojekt. Du filmar, fotograferar och skapar grafik, inom den här profilen. Du tränar också på research, idéskapande, projektarbete och reflektion.

Din elevdator innehåller ett komplett Adobe CC-paket så att du lär dig de program som används inom branschen. I skolans foto- och filmstudio finns kameror, ritplattor och annan utrustning till ditt förfogande.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media så kommer skolan att kontakta dig.

Cybergymnasiet Stockholm

CyberGymnasiet Stockholm - Plats för personlighet

Välj ett gymnasium där du får vara dig själv! Välkommen till skolan som ligger ett stenkast från Odenplan. CyberGymnasiet är känt för den goda stämningen och klimatet är öppenhjärtigt och tillåtande. På Cyber får man vara sig själv, är det många som...


Läs mer om Cybergymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Cybergymnasiet Stockholm

Vanadisvägen 9
113 46 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
stockholm.cybergymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,8

Baseras på 14 recensioner.

Toye (tidigare elev)

När jag skulle söka till gymnasiet så var de typ 3 skolor som hade estet media o jag sökte till alla 3 där cyber var mitt första hands val. Alla lärare var helt fantastiska o jag har aldrig fått så höga betyg o förstått så mycket på lektionerna. Jag hatade att gå i skolan tills att jag kom till cyber, jag började längta efter att komma till skol...

Visa hela
ES18C

Jag älskar cybergymnasiet. Jag tog studenten förra året (2021) och sedan dess har jag saknat att gå där. Det gick från att jag var mobbad i lågstadiet till att jag fick världens bästa klass med världens bästa lärare. Varje dag på cyber var så roligt och så himla unikt. Det är inte rätt att cyber ska vara på risk av att stängas. Jag önskar det fa...

Visa hela
Nall

Mina 3år på Media programmet, är bland de roligaste tiderna i mitt liv. Bra lärare, man får lära sig mycket om film produktion, Fotografi bland mycket annat. Ni kommer inte ångra er om ni söker!

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,8)
Baseras på 14 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Estetik & media från Cybergymnasiet Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information