Estetiska programmet, Bild & formgivning

Cybergymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 140 (.)
Estetiska programmet
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 127,5
    (medelvärde: 202,3) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-02-09
2023-04-27

Om utbildningen

Bild och formgivning på CyberGymnasiet StockholmEstetiska programmet, Bild och formgivning

Estetiska programmet ger dig utrymme att utveckla din kreativitet samtidigt som du läser kurser som ger högskolebehörighet. Du får lära dig att filma och fota, skapa musik och utvecklas inom grafisk formgivning. Efter studenten har du behörighet att söka dig vidare till högre utbildningar inom både estetiska, samhällsvetenskapliga och humanistiska ämnen.

I CyberGymnasiets välutrustade ateljéer, musikstudior, ensemblerum och medieredaktion får eleverna utforska olika kreativa uttryckssätt. Skolans centrala läge gör det lätt för klasserna att ta del av Stockholms stora kulturutbud.

  • Material och utrustning som håller branschstandard i välutrustade lokaler.
  • Undervisas av meriterade och yrkeserfarna lärare.
  • En eftertraktad estetlinje där varje elev blir sedd och får utrymme att hitta sin egen konstnärliga röst.

Inriktning Bild och formgivning

Profil: Konst och Design

Inriktningen ger dig fördjupade kunskaper inom konst-, form- och designområdet. Under skoltiden kommer din förmåga till kreativitet, idéformulering, gestaltning och konstnärligt uttryck utvecklas. Här kommer du att hitta ditt formspråk och din egen konstnärliga identitet.

Undervisningens fokus inom den här profilen ligger på den konstnärliga traditionen och du kommer att arbeta i en mängd olika material och tekniker. Inom måleriet kommer du att få utforska olja, akvarell och akryl, och du kommer även skulptera i lera och gips samt teckna i kol och blyerts. Undervisningen sker i ljusa, rymliga ateljéer och en välutrustad keramikverkstad som du även har tillgång till efter lektionstid.

Utbildningen erbjuder även kunskaper i att tolka och reflektera över visuella uttryck ur olika perspektiv samt studiebesök till muséer och utställningar. Eleverna anordnar egna utställningar varje år under sin tid på skolan.

Framtiden

För dig som går och drömmer om en framtida karriär som arkitekt, art director, bildlärare, speldesigner, grafisk formgivare, illustratör, konstnär, kläddesigner och liknande är det Estetiska programmet ett perfekt första steg. Här kommer du att ha tre kreativa år!

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

Cybergymnasiet Stockholm

CyberGymnasiet Stockholm - Plats för personlighet

Välj ett gymnasium där du får vara dig själv! Välkommen till skolan som ligger ett stenkast från Odenplan. CyberGymnasiet är känt för den goda stämningen och klimatet är öppenhjärtigt och tillåtande. På Cyber får man vara sig själv, är det många som...


Läs mer om Cybergymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Cybergymnasiet Stockholm

Vanadisvägen 9
113 46 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
stockholm.cybergymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,1

Baseras på 13 recensioner.

j-man

Jag har haft det väldigt bra hittills på denna utbildning. Jag trivs bra i våra bildsalar och trivs med mina härliga lärare. Vi har fått roliga uppgifter att göra och från mitt perspektiv prövat många nya saker och lärt oss nya tekniker. Vi lär oss på ett bra sätt också. Det finns mycket rum att röra och jobba i, och andra ställen att sitta vid ...

Visa hela
Felicia

Bild linjen har väldigt mycket material. Hanna är väldigt kunnig och kan anpassa sig till eleverna. Linjen testar dina förmågor på en bra nivå.

A lannister boy

Ändå väldigt mycket hit eller miss vissa projekt känns extremt långa och tråkiga medans andra känns roligare. Lärarna är bra och vet vad de pratar om. Dock som sagt ovan är lektionerna ibland väldigt lång tråkiga

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,1)
Baseras på 13 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Bild & formgivning från Cybergymnasiet Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information