Visa gymnasium.se som: Mobil

Isabella pluggar Beteendevetenskap på CyberGymnasiet Malmö

CyberGymnasiet Malmö

Isabella är 17 år och studerar på CyberGymnasiet i Malmö, hon pluggar andra året på Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning mot Beteendevetenskap. Hon berättar om hur det är att studera på CyberGymnasiet, hur det är att plugga Beteendevetenskap, hur hos ser på sin framtid, och varför hon valde just sin utbildning.

Isabella på CyberGymnasiet Stockholm

Hur kom det sig att du valde Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning mot Beteendevetenskap?

- Från början hade jag faktiskt tänkt att studera på Estetiska programmet eftersom jag gillar att sjunga. Men eftersom det programmet inte kändes så brett och jag gillar att arbeta med människor så valde jag Beteendevetenskap istället.

Berätta om din utbildning!

- På Beteendevetenskapsinriktningen läser vi psykologi och kriminologi, och arbetar kring människors välmående och hälsa kopplat till kriminellt beteende. Varför blir vissa personer kriminella och begår brott? Vi arbetar med psykologi och kriminologi tillsammans och har många seminarier och inlämningar, så det blir inte så många prov. Men det passar bra då ämnena är så pass breda, och det är enklare att utveckla sina svar på inlämningar och under seminarier.

Hur tycker du att lärarna, lokalerna och klassen är?

- Jag tycker att lärarna är jättebra! De är kunniga, trevliga, bryr sig verkligen om eleverna, hjälper oss, och är kunniga i de ämnen de undervisar i. Jag gillar skolans lokaler, de är stora, fina, färgglada, och det finns möjlighet att studera efter skoltid i studiehallen. Vi har ett café på skolan som heter CyberFika, där brukar jag bland annat köpa toast till bra pris. Klassen jag går i är stor, ca 30 st, men vi är uppdelade i grupper utefter inriktning och språkval. Detta innebär att vi inte är så många i klassrummet och läraren får då mer tid att hjälpa oss under lektionerna.

Du har ju flyttat till en ny stad, hur fungerar det?

- Ja jag har flyttat från Ljungby i Småland till Hörby i Skåne, och går i skolan i Malmö. Just nu bor jag själv i en lägenhet och pendlar till skolan varje vardag. Nya vänner har jag fått via min klass och jag har även vänner som går i årskurs tre på skolan. Det första jag tänkte på när jag började i ettan var att få vänner eftersom det var en helt ny stad för mig där jag inte kände någon. Mina vänner hittade jag i klassen och med dem känner jag att jag kan vara mig själv och bli accepterad för den jag är. På fritiden så pluggar jag såklart, men rider även en hel del och sen är det mycket pyssel och ansvar med att ta hand om min lägenhet.

Hur se du på framtiden? Vad är ditt drömjobb och vad har du för möjligheter efter studenten?

- Utöver en sångkarriär så vill jag arbeta med människor och deras välmående, eller med att hjälpa till exempel familjer med juridiska problem. Först vill jag ta ett sabbatsår och jobba och ta körkort. Efter det vill jag fortsätta med studier inom juridik på universitet. Jag kan också tänka mig att bli polis eller jobba inom sociala myndigheter.

Vad är det roligaste du gjort under din utbildning och vad ser du fram emot?

- Jag ser fram emot att åka till Stockholm på studieresa med min klass till våren för att besöka Riksdagen. Det bästa inom utbildningen är att man får läsa sig så mycket om sig själv och andra, och hur man fungerar som person och varför man tänker som man gör. Jag är elevambassadör på skolan för mitt program och det är riktigt roligt. Som elevambassadör för mitt program har jag representerat skolan på Gymnasiemässan där jag fick träffa väldigt många människor som söker till gymnasiet.

Varför skulle du rekommendera din skola och utbildning till andra?

- Söker man till inriktningen mot Beteendevetenskap så vet man att utbildningen handlar om psykologi och kriminologi, och utöver det så får vi bra undervisning här på skolan. Om du har ett intresse för hur andra människor fungerar i grupp och som individer så borde du också välja inriktningen Beteendevetenskap på Samhällsvetenskapsprogrammet!Läs mer om CyberGymnasiet Göteborg
Läs mer om Cybergymnasiet Malmö
Läs mer om Cybergymnasiet Stockholm
Läs mer om CyberGymnasiet

Ta kontakt med skolan

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin